Sal, 3 Şub 2026
13.5 C
İzmir

HKP: “LAİK CUMHURİYET DÜŞMANLARI AT KOŞTURUYOR…”

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), ‘hilafet çağrısı’ yapan Hizb-ut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim’in yazarı Yılmaz Çelik ve Köklü Değişim’in Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP MYK üyesi Adnan Okur, “Ortaçağcı gericilerin hilafet ve saltanat sevdasına karşı laik Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yargıtay tarafından terör örgütü olarak tanımlanan Hizb-ut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim’in yazarı Yılmaz Çelik ve Köklü Değişim’in Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, sosyal medya hesaplarından ‘hilafet çağrısı’ yaptı. Yılmaz Çelik, “Geliyor gelmekte olan. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet bu gelişi durduramayacaktır. Hilafet” ifadelerini kullanırken Mahmut Kar ise “Hilafet geliyor, kaldır sancağı. Kelimei tevhid” paylaşımında bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, söz konusu paylaşımların ardından Yılmaz Çelik ve Mahmut Kar’ın “Anayasayı ihlal”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “kanunlara uymamaya tahrik” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘KİTLEYİ HİLAFETİ KURMAK İÇİN MÜCADELEYE ÇAĞIRMAK ANAYASAYA KARŞI GELMEKTİR’

Çelik ve Kar hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edilen suç duyurusu dilekçesinde, “Şüphelilerin X hesaplarından yaptıkları hilafet çağrıları laiklik ile ilgili anayasa maddelerine aykırıdır. Laik Cumhuriyet’e karşı hilafet makamını geri çağırmak, bunun için mitingler düzenleyip mitinge gelen kitleyi hilafeti kurmak için mücadeleye teşvik etmek anayasaya açıkça karşı gelmektir. Anayasal güvenceye alınmış laiklik ilkesini yok saymaktır” denildi.

‘LAİK CUMHURİYET DÜŞMANLARI AT KOŞTURUYOR’

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MYK üyesi Adnan Okur, “Mustafa Kemal’leri, İnönü’leri, Kuvayi Milliyeci atalarımızı ve onların bize emaneti laik Cumhuriyet’i savunanlar cezalandırılıyor” dedi. Ege Akersoy’un tutuklanmasını anımsatan Okur, “Yüreğinde Mustafa Kemal Atatürk sevgisi yaşayan Ege Akersoy adlı üniversite öğrencisi yakalanıp içeriye atılıyor ama laik Cumhuriyet düşmanları at koşturuyorlar” diye konuştu.

Türkiye’de ‘ikili devlet’ olduğunu belirten Okur, “Biri günbegün yıkılıp, ufalanıp yok oluşa sürüklenen laik Cumhuriyet; öbürü ise günbegün büyüyen, güçlenen, tüm kurum ve kadrolarıyla Türkiye’yi Taliban Afganistan’ına döndürmeye çalışan ortaçağcı faşist din devleti” dedi.

HKP’li Okur açıklamasını, “Biz bu ülkenin gerçek vatanseverleri, gerçek halkseverleri olarak, ortaçağcı gericilerin hilafet ve saltanat sevdasına karşı laik Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle sonlandırdı…

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

“ÇARŞI-PAZARDA FİYATLAR UÇUYOR AMA TÜİK YALAN ORANLARLA PEMBE BİR TABLO ÇİZEN İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR..”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Başlıklar

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

DÜNYA’NIN EN GÜVENİLİR ÜLKELERİ BELLİ OLDU. İŞTE TÜRKİYE’NİN SIRALAMADAKİ YERİ…

KUZEYEGEHABER-Toplum Çalışmaları Enstitüsü, "Dünyada Toplumsal Güven" raporunu kamuoyuyla paylaştı. Ülkelerdeki...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler