Cum, 6 Şub 2026
14.6 C
İzmir

“ZONGULDAK’LI DURURKEN, BİR BUÇUK YIL ÖNCE TÜRK VATANDAŞI OLAN MISIRLI İŞE ALINDI…”

KUZEYEGEHABER-Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 1500 işçi alımı için başvuran 26 bin 54 kişi arasında kura çekimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde TTK’ye yeni işçi alımı olacağını duyurmuştu. TTK’nın Resmi Gazete’de yayınlanan ilanında işçilerin 1500’ü Zonguldak, 400’ü Bartın ve 100’ü için de Karabük’te ikamet etme şartı getirildi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunlu tutulmadı. Daha sonra kuraya girmeye hak kazananların listesi yayınlandı.

Zonguldak’ta kuraya girmeye hak kazanan 26 bin 54 kişi arasında, Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve Mısır vatandaşı olup sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçin Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık yer aldı. TTK’nin kura çekimi bugün Site Spor Salonu’nda yapıldı. 1.5 yıl önce Türkiye vatandaşlığına geçen Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık işe girme hakkı kazandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katıldığı kura çekiminde, Kafrelshık’ın isminin kurada çıkmasının ardından Zonguldaklılar durumu protesto etti. Salonda dakikalarca yuhalama sesi yükseldi.

‘ZONGULDAKLI DURURKEN, MISIRLI İŞE GİRDİ’
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Zaten kuradan başvuruyu yapan genç işsizlerin yüzde 5,75’i çıkacaktı. O 5,75’in önüne de Mısır doğumlu bir vatandaş çıktı. Bu konularda defalarca kez uyarı yaptık. Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlarının, Zonguldaklıların önüne geçmemesi için tedbir alın dedik ama İŞKUR kuraya girebilecekler listesinin birinci sırasındaki Mısır doğumlu kişi kuradan çıktı. Ortada büyük bir haksızlığın oluşmasına neden olundu” dedi.

İŞKUR yetkilisi ise kura çekimine 26 bin 54 kişinin katıldığını açıklayarak, “Ufak bir açıklamada bulunmak istiyorum. Başta söylediğim gibi 26 bin 55 katılımcı talebi vardı İŞKUR’a. Bir kişi İŞKUR tarafından usulüne uygun olmadığı için çıkarıldı. 26 bin 54 kişi olması gerekiyor. Fakat şurada göreceğiniz bir rakam var. Toplam katılımcı 26 bin 55. Çıkarılan katılımcının sırasını sıralamaları bozmamak adına boş kutucuk olarak bıraktık. O yüzden orada sanki hala isim varmış gibi programı dahil ettik. Çünkü bu sefer sıralamalar kayacaktı. Aklınız takılmasın diye açıklama gereği duydum” diye konuştu.

AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise kuraya girmeye hak kazananların listesinin yayınlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine geçen günlerde, şu yazılı açıklamayı yapmıştı:

“T.C. kimlik numarası 990……730 olan Gholam Moradi’nin Takhar/Afganistan doğumlu olduğu anlaşılmış olup, Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde kişinin Türk vatandaşı olmadığı; Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık/MISIR doğumlu olup Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde kişinin 13 Mayıs 2022 Türk vatandaşlığına geçtiği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Maden Mühendisliği okuduğu ve eylül ayında Zonguldak ikameti tescil edildiği bilgisi tarafımıza verilmiştir…”

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

PAMPAL’DAN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!…

KUZEYEGEHABER-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan...

KALDIRIMDA ARAÇ KULLANANA 5 BİN LİRA!…

KUZEYEGEHABER-KUZEYEGEHABER-Yaya yollarında bisiklet, elektrikli scooter ve motosiklet kullanımına ağır...

ABD’DE EKONOMİK DURUM KÖTÜLEŞİYOR, TRUMP İSE İRAN İLE “SAVAŞ KUMARI” OYNUYOR!…

KUZEYEGEHABER-ABD Başkanı Trump, ikinci defa seçildiği seçim kampanyası boyunca...

ARINÇ, İFADE VERİRİM DEDİ, YAVAŞ GÖKÇEK’LE İLGİLİ BAŞVURU DA BULUNDU…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Melih Gökçek’in görevde bulunduğu dönemlerde...

KIZILAY KOCAELİ ŞUBE BAŞKANINDAN PİŞKİN SÖZLER: “ÇADIR SATMAMIZ DOĞRUYDU…”

KUZEYEGEHABER-Kızılay, deprem zamanında çadır satmıştı. 86 milyonun tepki gösterdiği...

Başlıklar

PAMPAL’DAN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!…

KUZEYEGEHABER-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan...

KALDIRIMDA ARAÇ KULLANANA 5 BİN LİRA!…

KUZEYEGEHABER-KUZEYEGEHABER-Yaya yollarında bisiklet, elektrikli scooter ve motosiklet kullanımına ağır...

ABD’DE EKONOMİK DURUM KÖTÜLEŞİYOR, TRUMP İSE İRAN İLE “SAVAŞ KUMARI” OYNUYOR!…

KUZEYEGEHABER-ABD Başkanı Trump, ikinci defa seçildiği seçim kampanyası boyunca...

ARINÇ, İFADE VERİRİM DEDİ, YAVAŞ GÖKÇEK’LE İLGİLİ BAŞVURU DA BULUNDU…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Melih Gökçek’in görevde bulunduğu dönemlerde...

KIZILAY KOCAELİ ŞUBE BAŞKANINDAN PİŞKİN SÖZLER: “ÇADIR SATMAMIZ DOĞRUYDU…”

KUZEYEGEHABER-Kızılay, deprem zamanında çadır satmıştı. 86 milyonun tepki gösterdiği...

SOFRA DA ADALET İÇİN İZMİR HAMLESİ…

KUZEYEGEHABER-İZMAR’dan komposta, kent bostanlarından gıda atıklarının dönüşümüne… İzmir Büyükşehir...

BAŞKAN TUGAY: “TANIŞIKLIKLAR ÜZERİNDEN İSTİHDAM BİTTİ” DEDİ, MÜLAKATA HALK GİRDİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, “eş-dost” tartışmalarına son verecek modeli hayata...

“EMEKLİLER UZUN SÜRE YAŞADIĞI İÇİN MAAŞLARI DÜŞÜK” DEMİŞTİ, GÖREVDEN ALINDI!…

KUZEYEGEHABER-Emeklilere verilen düşük maaşı yaşam süresinin uzamasına bağlayıp “Eskiden...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler