Cum, 6 Şub 2026
14.6 C
İzmir

“İZMİR LİMANI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM LİMANLARIN GÜVENLİK SİSTEMLERİ ARAŞTIRILMALI..”


KUZEYEGEHABER-Son günlerde uyuşturucu kaçakçılığı ve uyuşturucunun yaygın kullanımının en önemli sorunlardan biri halini geldiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, uyuşturucu kaçakçılığı rotalarında Türkiye limanlarının adının geçtiğine vurgu yaparak, “Bu nokta itibariyle, limanlarımızın güvenliği ve limanlardan geçen uyuşturucu ticareti tartışma konusu haline gelmiştir.

Ülkemizin önemli güvenlik noktaları olan ve adı sadece sanayi ve ticaret alanında taşımacılık ve lojistik konusunda anılması gereken limanlarımızın bugün karşı karşıya bırakıldığı durumun araştırılması ve limanlarda alınacak önlemlerin tespit edilmesi zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

UYUŞTURUCU GÜVENLİK SORUNU..

Konuyu meclis gündemine taşıyan Serter, uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucu kaçakçılığının uluslararası güvenlik sorunu haline geldiğini belirterek, “Son günlerde uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin yapılan açıklamalar göstermiştir ki, Türkiye’nin uluslararası uyuşturucu trafiğinin rotalarından biri haline geldiğini göstermektedir. Dolayısıyla uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımı Türkiye için de bir ulusal mesele haline gelmiştir” uyarısında bulundu.

LİMAN GÜVENLİK SİSTEMLERİ ARAŞTIRILMALI..

Ülke limanlarının adının uyuşturucu operasyonlarında sıkça dile getirildiğini, vurgulayan Serter, “Öte yandan, son günlerde uyuşturucu trafiğine dair yapılan açıklamalarda, Haziran 2020’de, Kolombiya’dan İzmir limanına gönderilmek üzere olan 4 ton 900 kilo kokainle ilgili bilgiler yer almaktadır. 8333 km deniz sahiline sahip Türkiye’nin en güvenli sınır kapılarının başında gelmesi gereken limanlarımızın uyuşturucu ticaretinde isminin geçiyor olması başlı başına araştırılması gereken bir husustur.

Ayrıca, jeopolitik ve stratejik olarak büyük öneme sahip bir noktada olan Türkiye’nin, bütün limanlarının güvenlik sistemlerinin araştırılmasının bir gereklilik olduğu da ortadadır” ifadelerini kullandı.

ÜLKE PRESTİJ KAYBEDİYOR..

Uluslararası kuruluşların, yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığı noktasında Türkiye’nin önemli bir yol olarak adlandırılan rota içerisinde bulunduğunu ve transit ülke olduğuna dair açıklamalar yaptığını anımsatan CHP’li Serter, ticarette ve sanayide önemli şehir limanlarına sahip olan Türkiye’nin söz konusu limanları hakkında soru işaretleri oluştuğunu ve uluslararası arenada da ülkenin prestij kaybedeceği uyarısında bulundu.

Önergesinde uyuşturucu kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Serter, “Uyuşturucu kullanımı ülkemizin gençleri arasında yaygınlaşmış ve gençlerimizin beden ve ruh sağlığının ciddi anlamda kötüye gitmesine sebep olmaya başlamıştır. Bununla beraber, uyuşturucu kullanımı yaşı da ülkemizde gün geçtikçe düşmektedir. Bu bağlamda, uyuşturucu kullanımı Türkiye için de bir iç güvenlik ve asayiş sorunu olmakla beraber ciddi ekonomik ve sosyal etkisi olan da bir sorun halindedir” dedi.

KONU ARAŞTIRILMALI..

İllegal uyuşturucu kaçakçılığı ticareti ve kullanımının araştırılmasını isteyen Serter, Kolombiya’dan gönderilmek üzere olan 4 ton 900 kilo kokainle ilgili bilgilerin yer aldığı bu ticarette adı geçen İzmir limanı başta olmak üzere tüm limanların bugün görebileceği zararların ele alınması, ticaret ve sanayi alanlarında prestij kaybedilmemesi anlamında ele alınabilecek tedbirlerin konuşulması, var olan sorunların çözülmesi için Araştırma önergesi verdi..

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

PAMPAL’DAN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!…

KUZEYEGEHABER-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan...

KALDIRIMDA ARAÇ KULLANANA 5 BİN LİRA!…

KUZEYEGEHABER-KUZEYEGEHABER-Yaya yollarında bisiklet, elektrikli scooter ve motosiklet kullanımına ağır...

ABD’DE EKONOMİK DURUM KÖTÜLEŞİYOR, TRUMP İSE İRAN İLE “SAVAŞ KUMARI” OYNUYOR!…

KUZEYEGEHABER-ABD Başkanı Trump, ikinci defa seçildiği seçim kampanyası boyunca...

ARINÇ, İFADE VERİRİM DEDİ, YAVAŞ GÖKÇEK’LE İLGİLİ BAŞVURU DA BULUNDU…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Melih Gökçek’in görevde bulunduğu dönemlerde...

KIZILAY KOCAELİ ŞUBE BAŞKANINDAN PİŞKİN SÖZLER: “ÇADIR SATMAMIZ DOĞRUYDU…”

KUZEYEGEHABER-Kızılay, deprem zamanında çadır satmıştı. 86 milyonun tepki gösterdiği...

Başlıklar

PAMPAL’DAN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI!…

KUZEYEGEHABER-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan...

KALDIRIMDA ARAÇ KULLANANA 5 BİN LİRA!…

KUZEYEGEHABER-KUZEYEGEHABER-Yaya yollarında bisiklet, elektrikli scooter ve motosiklet kullanımına ağır...

ABD’DE EKONOMİK DURUM KÖTÜLEŞİYOR, TRUMP İSE İRAN İLE “SAVAŞ KUMARI” OYNUYOR!…

KUZEYEGEHABER-ABD Başkanı Trump, ikinci defa seçildiği seçim kampanyası boyunca...

ARINÇ, İFADE VERİRİM DEDİ, YAVAŞ GÖKÇEK’LE İLGİLİ BAŞVURU DA BULUNDU…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Melih Gökçek’in görevde bulunduğu dönemlerde...

KIZILAY KOCAELİ ŞUBE BAŞKANINDAN PİŞKİN SÖZLER: “ÇADIR SATMAMIZ DOĞRUYDU…”

KUZEYEGEHABER-Kızılay, deprem zamanında çadır satmıştı. 86 milyonun tepki gösterdiği...

SOFRA DA ADALET İÇİN İZMİR HAMLESİ…

KUZEYEGEHABER-İZMAR’dan komposta, kent bostanlarından gıda atıklarının dönüşümüne… İzmir Büyükşehir...

BAŞKAN TUGAY: “TANIŞIKLIKLAR ÜZERİNDEN İSTİHDAM BİTTİ” DEDİ, MÜLAKATA HALK GİRDİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, “eş-dost” tartışmalarına son verecek modeli hayata...

“EMEKLİLER UZUN SÜRE YAŞADIĞI İÇİN MAAŞLARI DÜŞÜK” DEMİŞTİ, GÖREVDEN ALINDI!…

KUZEYEGEHABER-Emeklilere verilen düşük maaşı yaşam süresinin uzamasına bağlayıp “Eskiden...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler