Per, 5 Şub 2026
10.7 C
İzmir

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığına Mustafa Erduran seçildi..

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, deprem riskine göre bir yapılaşma olması gerektiğini söyledi.

 İzmir İl Teşkilatının İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılan 7. Olağan Kongresine katılan Karamollaoğlu, konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı. Bilim insanlarının deprem konusunda sürekli uyarılarda bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Karamollaoğlu, “O zaman biz buna hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz.

Şehirlerimizi buna göre planlamalıyız. Binalarımızın mukavemeti buna göre hesaplanmalı, müteahhitlerimiz, inşaat mühendislerimiz, fertler inşaat yaparken buna çok ciddi şekilde riayet etmeli. Bunun kontrolü elbette belediyelerde, devlette, onlar da üzerine düşen görevleri yerine getirmeli. Oradaki bir ihmal, bütün zarar görenlerin veballerini o kişilerin omuzlarına yükler.” diye konuştu.

“Adalet olmadan huzur olmaz”

Depremde bir araya gelmeyi başardığımız gibi, deprem olmadan da mevcut sıkıntılarımızı oturup konuşabilecek bir ahlaki değere sahip olmamız gerektiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Kavga ederek değil, birbirimizi itham ederek değil, birbirimize hakaret ederek değil, iftira ederek değil, bir eksikliği giderebilmek için, bir yanlışı düzeltebilmek için bir araya gelip insanca konuşabilmeliyiz.

Biz bu erdeme erişmeden hiçbir problemi çözemeyiz. Sürekli birbirine hakaret eden, ötekileştiren, düşman gören bir zihniyetle bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu ülkeye de bu bölgeye de dünya da huzur ve barış getiremezsiniz. Şimdi politikanın temel bir prensibi haline geldi. İktidara gelmek istiyor musun? Karşı tarafı tahkir. O senin düşmanın. Bu havayı yerleştireceksin, toplumu böleceksin, elindeki bütün imkânı bunun için kullanacaksın. O kininiz içinde batın demekten başka aklıma bir şey gelmiyor.” dedi.

Adalet kavramının önemine vurgu yapan Temel Karamollaoğlu, “Bizim temel prensibimiz Hakk’ı hâkim kılmaktır. Bu da adaletin tesis
edilmesinden geçer. Biz adaleti tam anlamıyla hayata geçirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu yüzden biz her zaman mazlumun yanındayız. Zalim ne kadar güçlü gözükürse gözüksün biz zalimin karşısında oluruz. Adalet olmadan huzur olmaz.” şeklinde konuştu.

Saadet lideri Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hocamızdan devraldığımız Milli Görüş ideali sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için de, bütün dünya için de kurtuluş reçetesidir. Eğer biz kendi inancımızı prensiplerimizi, değerlerimizi, ilkelerimizi iyi benimser, bunu da bu ülkede yaşayan kardeşlerimize iyi anlatabilirsek, eminim ki bir gün gelecek bu toplum bizi kucaklayacak.”

“Müslüman ülkelere öncü olan Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman kongrede yaptığı konuşmasında, “Bizim hayalimiz, 83 milyon insanımızın hak ve adalet zemininde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmektir. Ve bu anlamda biz, gençlerin başka bir ülke vatandaşı olma hayali kurmayacakları bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ve yine kimsenin ‘evime ekmek götüremiyorum’ feryadını asla kullanmadığı, kimsenin umutsuzluğa sevk edilmeyeceği bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Bir gün Avrupa kapılarında, diğer gün Amerika kapılarında, bir sonraki gün Rusya kapılarında bekletilen bir Türkiye değil; D-8’leri kuran, İslam Birliğini kurma idealini hayata geçirmiş, Müslüman ülkelere öncü olan bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız Allah’ın izniyle.” ifadelerini kullandı.
“İzmir için hep beraber çalışacağız”

Kongrede görevini Mustafa Erduran’a devreden Saadet Partisi İzmir eski il Başkanı Zekeriya Hazırbulan, “Bugün bir bayrak değişimi yaşıyoruz. Bizden sonra görevi alacak olan yönetim bu bayrağı çok daha yükseğe taşıyacaktır. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. Mustafa Erduran ise şunları söyledi:

“İzmir’i yakinen tanıyoruz, dertleri biliyoruz. İlçe başkanlarımızla, üyelerimizle İzmir için çalışacağız.”

Pandemi kurallarına uygun şartlarda yapılan il kongresinde divan başkanlığı görevini SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç yürüttü. Kongrede tek aday olan Mustafa Erduran, üç yıldır il başkanı olan Zekeriya Hazırbulan’dan görevi devralarak Saadet Partisi İzmir Teşkilatının yeni il başkanı oldu.

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun partisine yeni katılanlara rozet taktığı kongreye; ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, delegeler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı..

blank
blank
blank

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

Elektrikli Otomobil Devri Başlamadan Bitebilir!…

Batı dünyasında henüz çok tanınmayan Yuchai, kısa süre içinde...

BU 5 ÜLKE TÜRK VATANDAŞLARINA ORTALAMA YÜZDE 95 ORANINDA VİZE VERİYOR…

Bu ülkeler Türk pasaportuna sahip vatandaşlara vize konusunda neredeyse...

ZAHAROVA: “UKRAYNA’YA GÖNDERİLECEK BATI BİRLİKLERİ HEDEF SAYILACAK!…”

KUZEYEGEHABER-Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya...

‘İMAMOĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANI ÖZKAN’DAN CHP’YE UYARI!: “MİLLİYETÇİ SEÇMEN SLOGAN DEĞİL GÜVENCE DUYMAK İSTER…”

KUZEYEGEHABER-Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda grubu bulunan siyasi...

EN DÜŞÜK MAAŞ 52 BİN LİRA OLDU, İŞÇİLER DAVUL-ZURNA İLE KUTLADI…

KUZEYEGEHABER-Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan...

Başlıklar

Elektrikli Otomobil Devri Başlamadan Bitebilir!…

Batı dünyasında henüz çok tanınmayan Yuchai, kısa süre içinde...

BU 5 ÜLKE TÜRK VATANDAŞLARINA ORTALAMA YÜZDE 95 ORANINDA VİZE VERİYOR…

Bu ülkeler Türk pasaportuna sahip vatandaşlara vize konusunda neredeyse...

ZAHAROVA: “UKRAYNA’YA GÖNDERİLECEK BATI BİRLİKLERİ HEDEF SAYILACAK!…”

KUZEYEGEHABER-Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya...

‘İMAMOĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANI ÖZKAN’DAN CHP’YE UYARI!: “MİLLİYETÇİ SEÇMEN SLOGAN DEĞİL GÜVENCE DUYMAK İSTER…”

KUZEYEGEHABER-Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda grubu bulunan siyasi...

EN DÜŞÜK MAAŞ 52 BİN LİRA OLDU, İŞÇİLER DAVUL-ZURNA İLE KUTLADI…

KUZEYEGEHABER-Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan...

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ KURALLAR…

KUZEYEGEHABER-Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların...

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT!…

KUZEYEGEHABER-Ticari araç sürücülerinin mesleki yeterliliğini belgeleyen SRC sınavlarında kapsamlı...

THY UÇAĞINDA MOTOR YANGINI PANİĞİ!…

KUZEYEGEHABER-Katmandu'dan kalkan THY'nin uçağı motor yangını sebebiyle Kalküta'ya iniş...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler