Sal, 3 Şub 2026
13.5 C
İzmir

CHP: “ADAY OFİSİ YÜRÜTME KURULU” KURDU. KURUL, 2 HAFTA DA BİR, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA TOPLANACAK…

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik hazırlıklarını yeni bir yapılanmayla güçlendirdi. Parti bünyesinde oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu, kamuoyunda “gölge kabine” olarak bilinen yapının daha icracı bir modele dönüştürülmesi amacıyla hayata geçirildi.

GÖLGE KABİNEDEN İCRACI YAPIYA GEÇİŞ…
CHP tarafından iki yıldır sürdürülen Gölge Bakanlık yapılanmasının, Parti Programı çalışmalarının tamamlanması ve Hükümet Programı hazırlıklarının başlamasıyla birlikte yeni bir aşamaya geçtiği belirtildi. Yapılan açıklamada, bu dönüşümle birlikte yalnızca bakanlıkların takibi ve denetimiyle sınırlı olmayan, doğrudan politika üreten ve bunları kamuoyuna sunan bir mekanizmanın kurulduğu vurgulandı. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi bünyesinde icracı politikalar geliştirmek amacıyla Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Yeni Yürütme Kurulu’nda 18 farklı politika alanında görevlendirilen isimler yer aldı. Kurulda Adalet’ten Ekonomi’ye, Sağlık’tan Dış Politikaya kadar geniş bir yelpazede politika başkanları belirlendi. Görevlendirilen isimler arasında Şule Özsoy Boyunsu, Aylin Nazlıaka, Gamze Taşcıer, Seyit Torun, Ümit Özlale, Kerim Rota, Murat Bakan ve Kayıhan Pala gibi isimler dikkat çekti.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kuruluşlara yönelik politikaların koordinasyonu da ayrı bir başlık altında ele alınarak bu alanda Barış Övgün görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin politika üretim süreçlerinin eşgüdüm içinde yürütülmesi ve idari yönetimin sağlanması amacıyla bir Koordinasyon Kurulu da kuruldu. Kurulun Genel Koordinatörlüğü’nü Bülent Tezcan üstlenirken, Emine Uçak ve Ece Güner de kurulda yer aldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu’nda parti tüzüğüne uygun olarak Parti Meclisi üyesi ya da milletvekili olmayan iki ismin bulunduğu bilgisi de paylaşıldı. Milli Savunma Politika Kurulu Başkanlığı’na Emekli Koramiral Atilla Kezek, Tarım ve Orman Politikaları için ise Sencer Solakoğlu getirildi. Tüm Politika Kurulu Başkanlarının, kendi alanlarında oluşturulan kurullara başkanlık edeceği ifade edildi.

İKİ HAFTADA BİR TOPLANACAK
Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu, iki haftada bir CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında toplanacak. Toplantılara CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Genel Koordinatörü Bülent Tezcan da katılacak.

Kurulun ilk toplantısının 16 Aralık Salı günü saat 13.30’da Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde yapılacağı duyuruldu. Bu toplantıyla birlikte CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik politika çalışmalarının resmen hız kazanması bekleniyor…

Kaynak: Gerçek Gündem

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

“ÇARŞI-PAZARDA FİYATLAR UÇUYOR AMA TÜİK YALAN ORANLARLA PEMBE BİR TABLO ÇİZEN İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR..”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Başlıklar

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

DÜNYA’NIN EN GÜVENİLİR ÜLKELERİ BELLİ OLDU. İŞTE TÜRKİYE’NİN SIRALAMADAKİ YERİ…

KUZEYEGEHABER-Toplum Çalışmaları Enstitüsü, "Dünyada Toplumsal Güven" raporunu kamuoyuyla paylaştı. Ülkelerdeki...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler