Sal, 3 Şub 2026
7.4 C
İzmir

CHP’DE BAHÇELİ ÇATLAĞI!…


KUZEYEGEHABER-CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, 29 Ağustos tarihinde TBMM kulisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sohbet etti. Kaya, Bahçeli’ye “Meclis sizinle güzel. Biz hekimler açısından bir hastanın yeme içmesi yerindeyse eğer, sağlıklıdır demektir. Sizi kurabiyeleri yiyor görünce memnuniyetimi ifade etmek istedim” diyerek fotoğraf çektirdi.

Olay, CHP içinde tartışmalara neden oldu. CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, parti üyelerinin AKP ve MHP temsilcileri ile yakın görüntü vermesini eleştirdi. Arslan, bu tür karelerin parti mücadelesine zarar verdiğini ve halkın inancını zedelediğini vurguladı.

Arslan’ın paylaşımı şöyle:

“KABUL EDİLEMEZ”

“Türkiye’nin dört bir yanında partimiz ağır bir kuşatma altındayken; genel başkanımız hakkında soruşturmalar ve fezlekeler hazırlanırken, cumhurbaşkanı adayımız ve birçok yol arkadaşımız haksız yere cezaevlerinde tutulurken, örgütümüz en ağır baskılarla sindirilmeye çalışılırken; kamuoyunda hakaretleriyle, saldırılarıyla bilinen iktidar ve ortaklarının temsilcileriyle verilen ‘yakınlık’ görüntüleri asla kabul edilemez.

‘İKTİDARIN GÜCÜNÜ MEŞRULAŞTIRIYOR’

Son günlerde kimi yol arkadaşlarımızın iktidar partisi il başkanlıkları ya da yıllardır partimize ve partililerimize en ağır sözleri sarf eden parti genel başkanları ya da temsilcileri ile yan yana verdikleri samimi kareler, mücadelemizin ruhuna zarar vermekte ve milyonların inancını zedelemektedir.

Unutulmamalıdır ki; binlerce yurttaşın iradesini temsil eden seçilmişlerin muhatabı herhangi bir siyasi partinin il başkanı ya da temsilcisi değildir.

İktidar partisinin il başkanlarını ‘sorunların çözümünde muhatap’ almak; parti devletinin dayatmalarını kabul etmek, boyun eğmek ve biat etmek anlamına gelir. Bu tür görüntüler, iktidarın gücünü meşrulaştırmaktan ve halka yanlış mesaj vermekten başka bir sonuç doğurmaz.

Ülkenin Cumhurbaşkanı’ndan bakanlarına, ortağından sözcülerine kadar her gün partimize, örgütümüze ve liderlerimize en ağır hakaretler yöneltilirken; genel başkanımıza, örgütümüze ve adaylarımıza davalar, soruşturmalar, fezlekeler açılırken; yol arkadaşlarımız haksız yere cezaevlerinde tutulurken bu baskı ve zulmü görmezden gelen, iktidar ve ortaklarıyla samimi ilişkiler sergileyen tavırlar; en hafifinden milyonların inancına, umuduna ve mücadelesine zarar vermektedir.

Bugün bizlere düşen, iktidara meşruiyet kazandıracak görüntüler vermek değil; halkın iradesine sahip çıkmak, engelleri halka açıklamak, dayanışmayı büyütmek ve direnç göstermektir. Tüm yol arkadaşlarımızı, tarihi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum…”

Kaynak: Yeniçağ

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

“ÇARŞI-PAZARDA FİYATLAR UÇUYOR AMA TÜİK YALAN ORANLARLA PEMBE BİR TABLO ÇİZEN İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR..”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

Başlıklar

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler