Ana sayfa » Siyaset » İMAMOĞLU: “TÜRKİYE ERDOĞAN’DAN İBARET DEĞİLDİR, TÜRKİYE ERDOĞAN’DAN BÜYÜKTÜR…”

İMAMOĞLU: “TÜRKİYE ERDOĞAN’DAN İBARET DEĞİLDİR, TÜRKİYE ERDOĞAN’DAN BÜYÜKTÜR…”

Yazar Erdinç Şahin
0 Yorum

KUZEYEGEHABER-Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, , Almanya’nın Türkiye’ye Eurofighter uçaklarını vermekten vazgeçmesine tepki gösterdi.

Almanya’daki yeni hükümete seslenen İmamoğlu, “Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür. Hükümetler gelip geçicidir. Türkiye’nin ulusal çıkarları Erdoğan’dan da İmamoğlu’ndan da daha değerlidir. Bu kararınızı geri almanızı istirham ediyorum” dedi.

İmamoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi,

“Basından öğrendiğim kadarıyla, Silivri’ye hapsedilmemiz üzerine, Alman Hükümeti hava kuvvetlerimizin büyük ihtiyacı olan ve uzun zamandır beklediğimiz Eurofighter savaş uçağının Türkiye’ye satışını veto etmiş.

Almanya’da görevi devralmaya hazırlanan yeni hükümete seslenmek istiyorum:

Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür. Hükümetler gelip geçicidir. Türkiye’nin ulusal çıkarları Erdoğan’dan da İmamoğlu’ndan da daha değerlidir. Bu kararınızı geri almanızı istirham ediyorum.

Erdoğan iktidarının sonu göründü. Türkiye’nin yeni iktidarı, Avrupa Birliğiyle ve Almanya dahil bütün müttefiklerimizle, karşılıklı menfaatlerimiz, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına dayalı demokrasi ilkeleri çerçevesinde çalışacaktır. Bizim iktidarımızda Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağına dair en ufak bir şüphemiz yoktur…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Bırakın

Captcha Plus loading...

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2025 | Kuzeyegehaber.com