KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde verdiği sözü tuttu. Tansaş benzeri marketlerin açılacağını duyuran Tugay, dün ilk şubenin açılışısın yaptı.
1973-2016 yılları arasında 43 yıl boyunca uygulanan tanzim satış noktası küllerinde doğdu. İZMAR olarak hizmete giren mağazaların ilki ise Karabağlar Bozyaka’da açıldı. Karabağlar’dan sonra Menemen ve Gaziemir’e de şube açılacak.
İzmirlilere güvenli gıdanın yanı sıra temizlik ürünlerinden kişisel bakıma kadar temel tüketim ürünlerini kâr amacı gütmeden satışa sunan İZMAR’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, Halk Ekmek ile Şaşal Su, Badem Su ve İzmir Su tek çatı altında uygun fiyatla satışa sunuldu.
İZMAR projesinin kısa sürede İzmir geneline yayılması hedefleniyor. İzmir genelinde 15 market ve 1 gezici market olmak üzere hizmet veren Halkın Bakkalı şubeleri kısa sürede İZMAR mağazalarına dönüşecek. Bozyaka Şubesi’nin ardından ikinci şube Menemen Ulukent’te, ardından Gaziemir’de hizmete açılacak.
İZTARIM AŞ, İZMAR’da satışa sunulacak ürünleri belirlerken Türkiye genelinde üretim standartlarına uygun, sadece güvenilir ürünlerin market raflarında yer alması için özel çalışma yürüttü. Gıda ürünlerinin yanı sıra temizlik, kişisel bakım gibi temel tüketim ürünlerinin de markette yer alacağını İZMAR’da markaya dayalı değil, güvene dayalı bir ürün yapı oluşturulacak. İlk etapta İZMAR’larda 21 kategoride 581 ürün yer alacak.
Halk Ekmek büfesi olarak da hizmet verecek
İZMAR mağazaları açıldığı her yerde Halk Ekmek büfesi olarak da hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği ve uygun fiyatla yurttaşa sunduğu sağlıklı ve güvenilir ekmeğe artık İZMAR’da da ulaşılabilecek.
Vatandaşın parası cebinde kalacak
Konu ile ilgili açıklama yapan Tugay, İZMAR marketlerinde ürünlerin piyasadaki en ucuz fiyatlarından yüzde 20-25 daha indirimli satılacağını vurguladı. Başkan Tugay, “Her ay 5 bin lira mutfak masrafı olan bir vatandaşımızın normal markette yapacağı alışverişe göre bin lirası, bin 250 lirası cebinde kalacak. Sıkıntılı durumlarda baktık, bazı ürünlerin fiyatları çok yükseliyor, onları dengeleyecek şekilde üretim ve alım yaptıracağız. İnsanlarımıza o ürünleri de ulaştıracağız. İnsanların temel ihtiyaçlarında mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Halkın öneri ve talepleri doğrultusunda projenin geliştirileceğini ifade eden Tugay, “Sizlerin önerileri, dilekleri bizim için yol gösterici olacak. Ekmeğimiz var, suyumuz var, etimiz, süt ürünlerimiz, tarladan gelen ürünlerimiz var. Hepsi piyasadan yüzde 20-25 daha ucuza satılacak. Herhangi bir yerde bir yanlış görürseniz lütfen beni uyarın” şeklinde konuştu…
Kaynak: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
