Ana sayfa » Güncel » CUMHURİYET İKRAMİYESİ PAS GEÇİLECEK!, 5.000 LİRA EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?…

CUMHURİYET İKRAMİYESİ PAS GEÇİLECEK!, 5.000 LİRA EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-16 milyondan fazla emekli Cumhuriyet’in 100. Yılına özel verilen 5.000 TL emekli ikramiyesinin bu yıl verilip verilmeyeceğini araştırıyor.

29 Ekim’e az bir süre kala Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için herhangi bir talimatın da çalışmanın da olmadığı, hatta ekonomi yönetiminin buna sıcak bakmadığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de bir defaya mahsus olduğu belirtilerek verilen Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi bir kez daha gündemde. Özellikle düşük kalan emekli maaşları sonrası milyonlarca emeklinin merak ettiği soru ise 2025’te Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi verilecek mi?

15 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE 5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ

Türkiye Gazetesi’ndeki yazısında Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi hakkında değerlendirmede bulunan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, geçtiğimiz sene 15 milyon 120 bin emekliye ve hak sahibine ayrım yapılmaksızın 5 bin TL verildiğini anımsattı. Ödemeler ise Aralık ayı sonuna kadar emeklilik statüsü fark etmeksizin SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı dahil olmak üzere tüm emeklilere uygulanmıştı. Ayrıca, dul ve yetim maaşı alanlar da bu ödemeden faydalanmıştı.

Ancak Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kala bu yıl henüz bir kanun teklifi hazırlanmadı. Ayrıca bu konuda Cumhurbaşkanlığı tarafından bir talimat da verilmedi. Ekonomi yönetiminin de enflasyon ile mücadelenin sekteye uğramaması için bu tür bir ödemeye sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com