Ana sayfa » Güncel » GURBETÇİ’YE ÇİFTE VERGİ!, MEKTUP GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI…

GURBETÇİ’YE ÇİFTE VERGİ!, MEKTUP GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Almanya, Türkiye’deki gurbetçilerin banka hesapları, faiz gelirleri ve diğer mali varlıklarını otomatik olarak izlemeye başladı. Almanya’da ikamet eden ve Türkiye’de gelir elde eden vatandaşlar, bu gelirlerini hem Almanya’ya beyan etmek hem de vergilendirmek zorunda kalacak. Anlaşma, gurbetçileri her iki ülkeye de vergi ödemeye mecbur bırakıyor.

MEKTUP GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI…
Alman mali makamları, Türkiye’de gelir elde eden gurbetçilere resmi uyarı mektupları göndermeye başladı. Bu mektuplarda, Türkiye’deki faiz ve diğer mali kazançların Almanya’da vergilendirilmesi gerektiği, aksi halde ceza uygulanabileceği belirtilirken, gelirlerini beyan etmeyenlerin ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

DEVA’LI YENEROĞLUNDAN UYARI!…

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bu uygulamanın vatandaşa yeterince anlatılmadığını ve bu durumun mağduriyetlere yol açabileceğini ifade etti. Yeneroğlu, hükümetin gerekli bilgilendirmeyi yapmaması nedeniyle vatandaşların vergi kanunlarına aykırı hareket ederek cezai yaptırımlarla karşılaşabileceğini dile getirdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com