Ana sayfa » Güncel » İŞÇİLERİ YALIN AYAK-BAŞI KABAK EYLEM YAPIYOR, AKP’Lİ PATRON VEKİL HAZİNE GARANTİLİ İHALE KAPIYOR!…

İŞÇİLERİ YALIN AYAK-BAŞI KABAK EYLEM YAPIYOR, AKP’Lİ PATRON VEKİL HAZİNE GARANTİLİ İHALE KAPIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin Kurtuluş Parkı’nda başlattıkları direniş, açlık greviyle 52 gündür sürüyor.

Parkta yalın ayak yere yatan ve ellerindeki baretleri yere vurarak protestolarını sürdüren Fernas işçileri adına konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, talepleri karşılanana kadar açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı.

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre, İşçilerin mücadelesi sürerken Fernas Madencilik’in sahibi AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bir ihale daha aldı. Limak İnşaat ve Fernas şirketler grubu, hazine garantili YİD modelli Antalya-Alanya ve Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol projeleri için dün imza töreni düzenlendi.

Yap-İşlet-Devret modeli ile hazine garantili olarak yapılan son iki ihale olan Limak İnşaat’ın aldığı Antalya Alanya ile Fernas Şirketler Grubunun aldığı Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projeleri yapım protokolleri bugün Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uralaoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilen resmi bir törenle imzalandı.

FERNAS 43 MİLYAR 483 MİLYON BEDELLE ALDI

Yine geçen yıl yapılan 120 kilometrelik Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyol projesi ihalesini Fernas Şirketler Grubu KDV hariç 43 milyar 483 milyon 952 bin TL’lik teklif vererek almıştı. Fernas’ın aldığı ihale daha önce 5 kez ertelenmişti.

HAZİNE GARANTİLİ YAP-İŞLET-DEVRET MODELLİ İHALELER…

İmza töreni yapılan bu iki ihale bugüne kadar tek başına alınan ve TL bazında en yüksek rakamlı olma özelliğini taşıyor.

İki firmanın hazineden alacağı paraya, fiyat, keşif artışı ve proje değişiklik maliyetleri dahil değil. Hazine garantili işletme hariç inşaat bedeli her iki proje için yaklaşık 4 milyar doları buluyor.

Yap-İşlet-Devret modeli hazine garantili olarak verilen son iki ihale olma özelliği taşıyan bu iki otoyol projesi için Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile imza töreni düzenlendi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com