Ana sayfa » Güncel » Kredi Kartı Olanlar Dikkat, 750 Liraya İade Yok! 5 Ocak’ta Herkes O Parayı Ödemek Zorunda!…

Kredi Kartı Olanlar Dikkat, 750 Liraya İade Yok! 5 Ocak’ta Herkes O Parayı Ödemek Zorunda!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Savunma Sanayi projeleri için kurulacak fona aktarılacak para kredi kartı limitlerinden damga vergisine, ÖTV’den MTV’ye kadar birçok kalemden toplanacak paralar ile sağlanacak. Bu kalemler arasında en tepki toplayanı limiti 100 bin TL üzerinde olan kredi kartlarından 750 TL aidat alınacak olması. Peki kredi kartını iptal eden savunma payını geri alabilecek mi? 5 Ocak tarihine dikkat!

AKP’nin hazırladığı torba yasa teklifi yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Kabul edilmesi halinde yıllık toplanacak rakamın 63 milyar lira civarında olması beklenirken, yüksek limitli kredi kartlarından alınacak 750 TL için yeni detaylar ortaya çıktı.

Limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden kesilecek 750 liralık kesinti, her yıl ocak ayının 5’inci gününde hesaplara yansıtılacak. Kart iptal edilse de pay iade edilmeyecek. 750 liralık fon ücreti dönem hesap ekstresinde gösterilecek. Kart hamilinden tahsil edilen tutar, tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilecek. Bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenecek.

YENİDEN DEĞERLEME ORANINDA ZAMLANACAK…

Bu yıl yüzde 45 civarında olması beklenen yeniden değerleme oranı fon paylarını da aynı oranda artıracak.

KART İPTALİNDE İADE YOK!…

Yıl içinde alınan veya limiti 100 bin lira üstü kapsamına giren kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayın hesabına yansıtılacak. Aynı şekilde ödenecek. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık pay kart iptal edilse de iade edilmeyecek.

Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde, ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay alınmayacak. Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmayacak…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com