Ana sayfa » Güncel » İZMİR MÜ-YAP SAHA DENETİM YETKİLİLERİ TOPLANTI YAPTI, İLK ADIM ATILDI…

İZMİR MÜ-YAP SAHA DENETİM YETKİLİLERİ TOPLANTI YAPTI, İLK ADIM ATILDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bağlantılı hak sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği) 08/10/2024 tarihinde İzmir saha yetkilileri toplantısını gerçekleştirdi.

MÜ-YAP İZMİR SAHA YETKİLİLERİ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ, YASAL DENETİM İÇİN İLK ADIM ATILDI…

MÜ-YAP merkez lisanslama yetkilisi Berat ŞİMMeslek örgütü ve aynı zamanda özel hukuk tüzel kişisi olan MÜ-YAP (Bağlantılı Hak ŞİT ve MÜ-YAP Marmara-Ege Lisanslama yetkilisi Öznur YILMAZ ve MÜ-YAP İzmir Bölge Hukuk Müşaviri ve Lisanslama yetkilisi Avukat İrfan Medet AKPINAR’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda konusunda uzman ve yetkin lisanslama saha temsilcileri ve yetkililerine gerekli bilgilendirme yapılarak saha denetimlerinin sıklaştırılması ve yasal denetimin gerçekleştirilmesi konusunda ilk adım atıldı.

SIKI DENETİMLER YAPILACAK, TELİF HAKLARI KORUNACAK…

MÜ-YAP merkez lisanslama yetkilisi Berat ŞİMŞİT açıklamalarında 5846 Sayılı Kanun çerçevesinde Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’nin Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde telif haklarının sıkı denetimlerle korunacağını, işletmelere gerekli yasal bildirilerin yapılacağını bizzat saha temsilcileri tarafından sahada bilgilendirme ve lisanslama çalışmalarının yapılacağını belirtti.

YILMAZ: LİSANSLAMA SÜREÇLERİNİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLUNACAK…”

MÜ-YAP Marmara&Ege Lisanslama yetkilisi Öznur YILMAZ, Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’nin fikri haklarının sahada denetimi ve eksik olan lisanslamaların tamamlanması adına Marmara ve Ege bölgesinde yoğun bir faaliyet başlatıldığını ve bu çerçevede İzmir’de konusunda uzman saha temsilcilerinin eğitimlerle donanımlı hale getirildiğini, bundan böyle saha denetimlerinin sıkı bir şekilde temsilciler vasıtasıyla yapılıp müzik yayını yapan işletmelerin bilgilendirme ve lisanslama süreçlerinin yakın takipçisi olacaklarını kanuna aykırı davranışı tespit edilen işletmelere ve yetkililere yapılan ikaza rağmen hukuka aykırı davranışlarının devamı halinde yasal, hukuki ve cezai yaptırımların tatbik edileceğini beyan etmiştir.

MÜ-YAP İzmir Bölge Hukuk Müşaviri ve Lisanslama yetkilisi Avukat İrfan Medet AKPINAR yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere umuma yönelik müzik yayını yapan işletmeler 5846 sayılı kanun gereğince MÜ-YAP, Fonogram yapımcıları birliğinden lisans alma yükümlülüğündedir. Bu yükümlülüğe aykırı davranışın gerek hukuken gerekse cezai yaptırımları mevcuttur.

AKPINAR: “HUKUKİ BİLGİ ANLAMINDA HUKUKÇULARA DANIŞILMALI, BU DOĞRULTU DA HAREKET EDİLMELİ…”

Bugün itibariyle İzmir bölgesinde oluşturulan uzman saha temsilcileri vasıtasıyla gerekli yasal denetimlerin ivedilikle sağlanacağını belirtmiştir. Saha temsilcilerinin belirlenmesinde başta hukukçular olmak üzere konusunda yetkin ve uzman kişilerin tayin edildiğini bunun da İzmir için bir avantaj olduğunu, hukuki ve cezai yaptırıma maruz kalınmaması adına umuma müzik yayını yapan restoran, kafe, bar, taverna, gazino, beach club, lokanta, çay bahçesi, pastane, AVM, market, mağaza, güzellik merkezleri, kuaför salonları, spor merkezleri vb. işletmelerin bu konuda gereken özen yükümlülüğü kapsamında başvurularını yapmalarını, hukuki bilgi anlamında hukukçulara danışmalarını ve bu doğrultuda hareket etmelerini tavsiye etmiştir” ifadelerinde bulundu…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com