Ana sayfa » Güncel » DEMİRBAŞ: “FİLOMUZ TÜRKİYE’DEKİ EN GELİŞMİŞ VE EN BÜYÜK DENİZ İNŞAAT FİLOSU…”

DEMİRBAŞ: “FİLOMUZ TÜRKİYE’DEKİ EN GELİŞMİŞ VE EN BÜYÜK DENİZ İNŞAAT FİLOSU…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ES GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirbaş ES Denizcilik ile ilgili soruları yanıtladı.

1. Erol Bey bize kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1977 yılında Trabzon’da doğdum. Karadeniz Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği’nden 1999 yılında mezun olduktan hemen sonra iş hayatına atılarak ES mimarlık mühendislik ticarethanesini kurdum. Bir süre sonra da ES Denizcilik’i kurdum. 2002 yılından bu yana aktif olarak ES Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevimi yürütmekteyim.

  1. Bize ES DENİZCİLİK hakkında bilgi verebilir misiniz?

ES Denizcilik olarak deniz yapıları ve endüstriyel tesis inşaatları başta olmak üzere nitelikli müteahhitlik işleri alanında faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin en büyük ve gelişmiş deniz inşası filosuna sahibiz. 20’den fazla özellikli gemi ve ekipmandan oluşan deniz filomuz, 1000’in üzerinde çalışanımız ve sektörde edindiğimiz 25 yılı aşkın tecrübeyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İşinde uzmanlaşmış nitelikli iş gücümüzle kayıp zamanlı kaza olmadan projelerimizi tamamlıyor ve ödüllere layık görülüyoruz. İnşaat sektöründe 2002’den bu yana Türkiye ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra istihdama aktif olarak destek olmaktayız.

Özellikle, deniz inşaatı ve endüstriyel tesislerin yapım alanlarında uzmanlaşmış, inşaat sektörünün önde gelen müteahhitlerinden biri olarak inovatif yaklaşımımızla sektörde yüksek kaliteli çözümler sunuyoruz. Deniz dibi tarama, deniz yapıları ve endüstriyel tesis inşaatları başta olmak üzere özel nitelikli, uzman mühendislik bilgisi gerektiren projeler inşa ediyoruz. Deniz inşaatı alanında deniz filomuzu sürekli güçlendirerek saatlik tarama kapasitemizi 1000 m3’e çıkardık.

Son 10 yılda Aliağa yarımadasındaki rafinerilerde yaptığımız inşaatlar ile Aliağa yarımadasının gelişmesinde ve büyümesinde büyük rol oynadık. Yarımadanın adeta coğrafyasını değiştirdik. Petrokimya ve Demir-Çelik sektörlerine yönelik yaptığımız büyük çaplı endüstriyel projeler ve deniz inşaatı projelerine tüm gücümüzle devam ediyoruz. Liman kapasite artırma projelerimizle, limanlarımızın ticaret hacminin gelişmesine destek oluyor, ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.

  1. Deniz İnşaatı nedir? Sizden dinlemek isteriz.

Deniz yapıları inşaatları, deniz ve okyanuslarda yapılan inşaatlardır. Limanlar, iskeleler, deniz altı yapılar (Boru hatları, ulaşım tünelleri, derin deşarj yapıları vb.), offshore platformlar, kıyı koruma sistemleri, dalgakıran inşaatları, deniz üstü rüzgâr enerji santralleri gibi inşaatlardır. Sektörde ES Denizcilik olarak sürdürülebilir projeler geliştirmekteyiz.

  1. Sektörde “Niş” / özel nitelikli projeler üretiyorsunuz bize projelerinizden bahseder misiniz?

İnşaat sektöründe özel nitelikli yani “Niş” projeler inşa ediyoruz. Uzman mühendislik bilgisi gerektiren işlere imza atıyoruz. Yaptığımız işleri sektörümüzde çok az müteahhit yapabiliyor. Bu konuda iddialıyız. Yaptığımız her projede anahtar teslim iş yapıyoruz. EPC müteahhit olarak da çalışabiliyoruz. İnşa ettiğimiz her projede tasarımdan, ürün/malzeme tedariğine, tesis işletmesine kadar tüm süreci yönetiyoruz.

Son yıllarda özellikle demir çelik ve petrokimya tesislerinde yaptığımız projeler ile ön plana çıkıyoruz. Özel güvenlikli bölgelerde yer alan bu projelerimiz çeşitli endüstriyel tesislerin inşasından liman inşaatlarına kadar geniş bir skalada yer alıyor. Hepsini başarıyla, beklenenin çok ötesinde kalite, hız ve titiz bir işçilik ile tamamladık ve tamamlamaya devam ediyoruz.

  1. EUROPORT İSTANBUL’24 fuarında siz de varsınız. Diğer denizcilik firmalarından sizi farklı kılan nedir? Fuar hakkında düşünceleriniz ve beklentileriniz nelerdir?

Europort İstanbul 9 sene sonra ilk kez İstanbul’da kapılarını açıyor. Bu fuarda yer alacağımız için çok heyecanlıyız. Tüm denizcilik camiasını birleştiren uluslararası bir etkinlik olacak. Fuarda deniz inşaatı alanında yenilikçi çözümlerimizden bahsetmek ve ileri teknoloji gelişmiş filomuzu ziyaretçilerimize tanıtmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası arenada gelişmiş filomuza ve özel nitelikli projelerimize dair farkındalık yaratmak ve sektördeki diğer firmalarla bilgi alışverişinde bulunarak yeni iş birlikleri geliştirmeyi, marka bilinirliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz.

  1. 2025 yılı için hedeflerinizi öğrenebilir miyiz? Yeni yatırımlar gelecek mi?…

2025 yılı için yeni yatırımlarımız olacak. Filomuzu genişletmeye devam edeceğiz. 2 adet dökü gemisi daha filomuza katılacak. Yine yumuşak-az sert özellikteki zeminlerde tarama hızımızı artırmak ve birim maliyetleri azaltmak için “Trailing Suction Hopper Dredger” türündeki bir gemi yatırımını 2025 yılı için bütçemize dahil ettik. Bahse konu bu geminin özelliklerinden biri kara reklamasyon işlerinde, yapay ada oluşumlarında kullanılan gemilerden biri olmasıdır. Endüstriyel ve deniz inşaatı projelerimize değer katan, farkındalık yaratan makine ekipman yatırımlarına 2025 yılında da devam edeceğiz.

  1. Biraz da gemilerden bahsedelim. 20’den fazla gemi ve ekipmana sahip bir deniz filonuz var ve bunlar özellikli gemiler, sizi sektörde yükseğe taşıyan bir filo, bundan bahseder misiniz?

Filomuz Türkiye’deki en gelişmiş ve en büyük deniz inşaat filosu. Gemileri yurtdışından ithal ediyoruz. Filomuzda, yüzer vinç, kazık çakma gemisi, dökü gemisi, tarak gemisi gibi farklı özelliklerde 20’den fazla gemi bulunuyor. Kazık çakma gemimiz Demirbaş 06, Türkiye’nin en büyük ve en modern iki kazık çakma dubasından birisi. 54 metre kule yüksekliği ile takılabilir en büyük (Delmag 180) çekice sahip. Diğer bir gemimiz Kanuni D.S 190 tonluk ekskavatör hacmi ile 21 metre derinlikte tarama yapabiliyor…

blank
blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com