Ana sayfa » Güncel » ÖVDER’DEN ÖĞRENCİYE SAĞLIKLI YEMEK VE EĞİTİM TALEBİ…

ÖVDER’DEN ÖĞRENCİYE SAĞLIKLI YEMEK VE EĞİTİM TALEBİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’deki Öğrenci ve Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) şubesinin başlattığı imza kampanyası, okullarda her öğrenciye bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek verilmesi talebiyle gündeme geldi. Bugün, Limontepe Pazaryeri’nde halka dağıtılan bildirilerle kampanyanın detayları paylaşıldı.

Kampanya kapsamında, eğitim koşullarının iyileştirilmesi için dikkat çekilen başlıca sorunlar arasında, ikili eğitim veren okullarda yaşanan karanlık koşullar, hijyen eksiklikleri ve kayıt-bağış ücretleri gibi konular yer aldı. ÖVDER temsilcileri, “Okullarda temizliğin sağlanması için kadrolu temizlik elemanları istihdam edilmesi gerekiyor. Hijyen yetersizlikleri, hastalıklara davetiye çıkarıyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ayrıca, tek bir okulda birden fazla eğitim kurumunun faaliyet göstermesi, eğitimdeki kalitenin düşmesine neden olduğunu vurgulayan dernek, ÇEDES, MESEM, müfredat ve Maarif Yüzyılı uygulamaları gibi konuları da halkın gündemine taşımaya çalıştıklarını belirtti.

Dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi: Yoksulluk artıyor emekçiler okul masraflarını karşılayamıyor. Okullarda her öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek ve içilebilir su haktır! Karanlıkta eğitim istemiyoruz okul giriş çıkış saatleri düzenlenmelidir!Okullarda kayıt parası ve katkı payı adı altında toplanan ücretlere son verilmelidir. Anayasaya aykırıdır! Okullarda güvenliği hijyenik eğitim öğretim ortamı sağlanmalıdır!

Depremde yıkılan okullar bir an önce yapılmalı mevcut binalar güçlendirilmelidir!Anaokulundan üniversiteye kadar kamusal eğitim herkesin hakkıdır! Parasız bilimsel laik ve demokratik eğitim için mücadeleye!.

ÖVDER İzmir Şubesi, İzmir ve Türkiye’nin dört bir yanında bildiri dağıtımına ve eylemlere devam edeceğini açıkladı. Laik, bilimsel ve demokratik bir eğitim için halkı birlikte mücadeleye çağırdı…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com