Ana sayfa » Güncel » DÜN ÇAĞRI CİHAZLARI BUGÜN İSE TELSİZLER PATLADI, 12 KİŞİ ÖLDÜ, 300 KİŞİ YARALANDI…

DÜN ÇAĞRI CİHAZLARI BUGÜN İSE TELSİZLER PATLADI, 12 KİŞİ ÖLDÜ, 300 KİŞİ YARALANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Lübnan’da dün art arda çağrı cihazlarının patlatılmasıyla yapılan saldırılarda 12 kişinin öldüğü, 2 bin 800’ü aşkın kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Bugün de Lübnan’ın çeşitli noktalarında patlama sesleri geldiği kaydedildi. Bugünkü saldırıda ise ev telsizlerinin patlatıldığı kaydedildi. Hizbullah içinden bir kaynak, grup tarafından kullanılan telsizlerin hedef alındığını doğruladı. Patlamaların, dünküne benzer bir şekilde gerçekleştiği kaydedildi.

12 KİŞİ ÖLDÜ…
Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, telsizlerin patlaması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği 300’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, patlamalarda yaralananların hastanelere nakledilme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi.

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü de Beyrut’un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde cihazların patlaması sonucu onlarca evlerde, araçlarda ve iş yerlerinde çıkan yangınları söndürmeye çalıştıklarını bildirdi. Beyrut’un güneyindeki Dahiye Mahallesi’nde, dünkü çağrı cihazı patlamasında öldürülen Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın üzerinde İsrail’e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının uçtuğu gözlemlendi. NNA’daki haberde, İsrail’e ait keşif uçaklarının da ülkenin güneyinde yoğun uçuşlar yaptığı bilgisi paylaşıldı.

JPost’tun aktardığı bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde ülke genelinde bir dizi patlamanın daha yaşandığı bildirdi. Ağ bağlantılı cihazların patladığına dair haberler Beyrut, Bekaa Vadisi ve Güney Lübnan’dan geldi.

Patlamaların Lübnan’daki Hizbullah üyelerinin cenaze törenine paralel olarak gerçekleştiği kaydedilirken, X’te yayınlanan cenaze töreni aniden sona erdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com