Ana sayfa » Güncel » GÖK: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ, SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLEMEZ!…”

GÖK: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ, SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLEMEZ!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Eğitim İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, bu hafta başlayan eğitim-öğretim yılı ile ilgili eğitim sistemine eleştirilerde bulundu.

“Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez!” ifadesinde bulunan Gök’ün açıklamaları şöyle:

“Eğitim sistemimiz, iktidarın yanlış politikaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihmalkar tutumu nedeniyle alarm vermektedir.

19,9 milyon öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığı bu dönemde, okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri, hem eğitimin niteliğini hem de çocuklarımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir.

Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez!

Eğitim-İş olarak, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanmasını bir kez daha talep ediyoruz.

İzmir 7 Nolu şubeye bağlı olan Foça, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık ilçelerimizde de durum ülke genelinden farklı değildir. Okullarda yeterli temizlik personelinin bulunmaması başlıca bir hijyen sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ülke gerçeklerinden uzaklaşmış olan hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı haftada üç gün olmak aylık 7.000 TL ücret ile temizlik personeli istihdam etmeye çalışmaktadır ancak bu şartlarda çalışacak personel bulamamaktadır. Eğitim İş İzmir 7 Nolu şube olarak bölgemizde bulunan okullarımızda bir an evvel yeterli kadrolu temizlik personeli istihdamını talep etmekteyiz. Tasarrufu eğitim öğretim ve öğrencilerimiz üzerinden yapmaya çalışan bakanlığı bir kez daha uyarıyoruz.

Ve bu sebeple 16 Eylül Pazartesi günü Eğitim İş genel merkezimiz bakanlık önünde, şube ve il temsilciliklerimiz ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde bu yanlış uygulamaya hayır diyeceğiz. Sağlıklı bir eğitim öğretim talebi olan; ülkemizin ilerici aydınlık tüm bileşenlerini desteğe davet ediyoruz…”

Mustafa GÖK
Eğitim İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com