Ana sayfa » Siyaset » ÖZLALE İSTİFA ETTİ, İYİ PARTİ’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 30’A DÜŞTÜ…

ÖZLALE İSTİFA ETTİ, İYİ PARTİ’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 30’A DÜŞTÜ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti’de istifa krizi sürüyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum.”

Özlale’nin istifasıyla birlikte Meclis’teki dağılım da değişmiş oldu. Son istifayla birlikte İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 30’a geriledi.

İLK İSTİFASI DEĞİL…
İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği ve yüzde 3,64 oy alan Özlale, seçimlerin ardından da istifa kararı almıştı.

Özlale, 8 Nisan 2024’te sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamayla İYİ Parti’den ayrıldığını duyurmuştu.

X hesabındaki açıklamasında partide ilk gündeki heyecanın kalmadığını söyleyen Özlale, “Makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkânsız olduğunu üzülerek görüyorum. Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım” demişti.

Özlale, 19 günlük istifanın ardından Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı seçilince GİK üyesi olarak partiye geri dönmüştü.

CHP İDDİASI…
Özlale’nin ilk istifasının ardından CHP ile dirsek teması içerisinde olduğu iddia edilmişti. Ancak bu iddialar yalanlanmıştı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com