Ana sayfa » Güncel » “İADE, DEĞİŞİM YOKTUR” DİYE BİR ŞEY YOK, BUNUN HUKUK’TA KARŞILIĞI YOK!…

“İADE, DEĞİŞİM YOKTUR” DİYE BİR ŞEY YOK, BUNUN HUKUK’TA KARŞILIĞI YOK!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bazı internet siteleri ve sosyal medya üzerinden satış yapan platformlar, tüketicilere hukuki dayanakları olmadan “iade yoktur” veya “değişim yoktur” gibi kısıtlamalar getirerek mağduriyet yaratabiliyor.

Ancak, hukuki düzenlemelere göre hem online alışverişlerde hem de fiziki mağazalarda, tüketicinin 14 gün içinde iade yapma hakkı bulunmaktadır ve işletmelerin bu iadeyi kabul etme zorunluluğu vardır.

Avukat Özlem Şen, bu konuda tüketicilere önemli uyarılarda bulunarak, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde, bazı istisnalar dışında iade ve değişim hakkının yasal olarak tanınması gerektiğini vurguladı.

Şen, Tüketiciyi Koruma Kanunu ve Mesafeli Satış Sözleşmesi kapsamında, “iade değişim yoktur” şeklindeki ifadelerin hukuki bir geçerliliği olmadığını belirtti. Tüketicilerin bu haklarını bilmesi ve gerektiğinde hukuki yollara başvurması, mağduriyet yaşamamaları adına büyük önem taşıyor.

“CAYMA HAKKI VAR…”

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketicinin hakları konusunda önemli uyarılarda bulunan Avukat Özlem Şen, online kurslar ve dersler gibi hizmet alımlarında bile cayma hakkının bulunduğunu belirtti. Şen, “Hukuk, tüketiciye 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden cayma hakkı tanır. Ancak bu hak, kişiye özel ürünler veya hijyen koşullarını etkileyen ürünler için geçerli değildir. Örneğin, isme özel hazırlanan hediyeler ya da hijyenik ürünlerde iade ve değişim yapılamayabilir” dedi.

Tüketicilerin haklarını savunmaları gerektiğini vurgulayan Şen, satıcının iade talebini reddetmesi durumunda, alışveriş tutarının 104 bin TL’nin altında olması halinde Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurulması gerektiğini ifade etti. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirten Şen, “Ürün faturası, satıcı bilgileri gibi delil niteliğindeki belgeler sisteme yüklenerek başvuru yapılabilir. Eğer tutar 104 bin TL’nin üzerindeyse, Tüketici Mahkemesi’ne başvurmak gerekecektir. Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvurular genellikle 6 ay içinde karara bağlanır, ancak bu süre en fazla 3 ay daha uzatılabilir” şeklinde konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com