Ana sayfa » Güncel » BİR ZAM DA YUMURTA’YA GELDİ!…

BİR ZAM DA YUMURTA’YA GELDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Afyon ve Kayseri’de toptancı piyasalarında yumurta fiyatlarına 35 kuruş zam geldi.

Geçen hafta Afyon’un Başmakçı ilçesinde tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL’ye yükselirken, kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL’den 1,90 TL seviyesine çıktı. Kayseri de tanesi 2,66 TL olan duble yumurta 3,01 TL’ye, 1,70 TL olan kılavuz yumurta da 2,05 TL seviyesine yükseldi.

ÜRETİCİ KAZANAMADI, TAVUKLAR KESİME GÖNDERİLDİ…

Kaytaş AŞ. Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, yumurtadaki fiyat artışının arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını ifade etti. Yumurta fiyatlarının son 2 aydır düşme eğilimine girdiğini ve üreticinin maliyetinin altında fiyatla satış yaptığını ifade eden Salt, “Kar etmeyen üretici elindeki yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları (çıkma) kesime gönderdi. Bu da piyasada arz eksikliği yarattı. Bu 6 ayda anca kendine gelir. Şu anki arz talebi karşılayamıyor. Bu da fiyatlara yansıdı” ifadelerini kullandı.

Şu an 1 tane yumurtanın 1 dal sigara fiyatının altında olduğunu ifade eden Salt, yumurta üreticisinin girdi maliyetleri göz önüne alınarak desteklenmesi gerektiğini ifade etti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com