Ana sayfa » Güncel » GÜNDOĞDU: “EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ DÜŞÜKLÜĞÜ EYT’NİN SUÇU GİBİ GÖSTERDİLER…”

GÜNDOĞDU: “EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ DÜŞÜKLÜĞÜ EYT’NİN SUÇU GİBİ GÖSTERDİLER…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomist Ozan Gündoğdu, Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu’nun sohbet odasında canlı yayınına katıldı.

İstanbul Emekli ve Emekçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın da katıldığı yayında Gündoğdu, mağduriyetlere ilişkin bilgi verdi.

“EMEKLİLİK SİSTEMİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE…”

Emeklilik sisteminin özel sektöre kayabileceğini söyleyen Gündoğdu, “Genç çalışanlar ABO kafa karıştırmayan olanlar zaten hepsi en düşüğü. Emeklilerin yaşadıkları sıkıntılar ekonomik sıkıntı geçince geçer diye düşünüyorlar. Hayır, emeklilik sisteminin özelleştirilmesi gündemde. Masada değil ama uzun dönemde masada. Hem SGK hem de özel bir sektör firmasından emeklilik fikir sahibi olmamıza neden oluyor. 5 yıllık kalkınma planları devletin yol haritasını gösteriyor.

Bunlar incelendiğinde Türkiye’de demografisinin yaşlanması SGK sistemine de riskler yaratıyor. Bu yıl başında 6.5 milyon emeklimiz varmış. Nüfus yüzde 20 artarken emekli sayısı yüzde 200 artmış. Şu anda 8 milyar insan yaşanıyor ama 11 milyarın görülmeyeceği düşünülüyor.” dedi.

Gelecek yıllarda emekli olanların çalışmadan geçinemeyeceği konusunda uyarıda bulunan Ozan Gündoğdu, “Emeklilik sistemini kamusal alandan özel sektöre devredelim fikrini tartışıyorlar. Halk önünde tartışmadıklarını gördüm. Bu tip kirli planlar halk önünde tartışılmıyor, halka da kirli yalanlarla anlatılıyor.

“EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ DÜŞÜKLÜĞÜ EYT’NİN SUÇU GİBİ GÖSTERDİLER…”

Emekli maaşlarındaki düşüklüğü EYT’nin suçu gibi gösterdiler. Sosyal güvenlik sistemleri dünyanın hiçbir yerinde denk değil. İnsanların onurlu yaşayacağı bir emeklilik vadetmiyor. Şu anki emekliler gelecekteki emeklilerden daha iyi durumda. 20-30’lu yaşlardaki insanların emeklilik geliri olacak ama çalışmadan geçinemeyecekler.

Emekli olmalarına rağmen çalışmalarına devam edecekler. Pandemi de sokağa çıkma yasağını delen 70 yaşındaki insanlar gördük. Halk gerçeğinden bu kadar uzak olunca vaziyeti kavrayamıyoruz. ” ifadesinde bulundu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com