Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK’TAN SENDİKA VE KONFEDERASYONLARA “ORTAK MÜCADELE” ÇAĞRISI…

ÖZÜPAK’TAN SENDİKA VE KONFEDERASYONLARA “ORTAK MÜCADELE” ÇAĞRISI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EMED Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak Sendikalara ortak miting çağrısında bulundu.

Özüpak, “Emekli ve emekçinin sesi duyuyor ama duymazlıktan gelindiği bir yönetim şekli var. Sendikalar geçtiğimiz aylarda yan yana gelip bir şeyler yapmamız gerektiğini konuştular.

İsteriz ki bütün sendikalar ve emekli ve emekçiler olarak bu mitinglere bir olarak katılalım. Birleştirici güç olmak istiyoruz. Nasıl EYT’de gerçekleştirsek sendikalarda da görmek istiyoruz.” dedi.

Emeklilerin geçinemediği için eşyalarını sattığını belirten Özüpak, “Enflasyon emekliyi bitirmiş durumda. En düşük emekli maaşı diye bir garabet oluşturdular TÜİK’in yalan enflasyon farkları emekliye yansıdı. Gerçekten akla hayale sığmayan rakamlar. Tasarruf kalemleri üzerinden emekli ve emekçiye yüklenmiş durumda.

Muhalefet en düşük emekli maaşı 17 bin olsun diyor. Hayır, bu adaletsizliği ortadan kaldırmıyor. Seçilmişlerin bu davranışlarını asla onaylamıyoruz. Geçim yok diyoruz, gelsin seçim diyoruz. Ocak zammında da kafamızda rakamlar var ama dışarıda hayat öyle işlemiyor. Maalesef geçinemiyoruz.

Emekli arkadaşlarımız evlerindeki eşyaları satmaya başlayanları biliyorum. Geçinemiyorlar. Çocuğunun eğitimini karşılayamayan arkadaşlarımız var.” ifadesini kullandı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com