Ana sayfa » Güncel » “SICAK HAVALAR EYLÜL SONUNA KADAR SÜRECEK…”

“SICAK HAVALAR EYLÜL SONUNA KADAR SÜRECEK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik, orman yangınları riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, kuvvetli rüzgâr beklenmediğini ancak sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yangın riskinin sürdüğünü belirtti.

EYLÜL AYININ SONUNA KADAR SÜRECEK…

Çelik, önümüzdeki bir hafta boyunca ve Eylül ayının sonuna kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini, hafta sonuna doğru ise birkaç derecelik bir düşüş yaşanabileceğini kaydetti.

Çarşamba günü Marmara’nın batısı ve Batı Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceğini belirten Çelik, “Perşembe gününden itibaren Batı Karadeniz, İç Ege ve Toroslar’ın iç kesimlerinde aralıklarla yağışlar devam edecek” dedi.

Çelik, Marmara ve Kıyı Ege’de hafta başına kadar etkili olan kuvvetli rüzgârın yerini sakin havaya bıraktığını ve önümüzdeki günlerde de kuvvetli rüzgâr beklenmediğini sözlerine ekledi.

Yangın riski nedeniyle vatandaşların sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Çelik, Eylül ayı sonuna kadar tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

İZMİR’ DE HAVA NASIL OLACAK?…

İzmir’de de yağış beklenmediğini belirten Çelik, havanın az bulutlu ve açık olacağını, en yüksek sıcaklıkların ise 34-36 derece arasında seyredeceğini aktardı.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT!

Özellikle İç Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 35 derecenin üzerinde, Güneydoğu Anadolu’da ise yer yer 40 derecenin üzerine çıkabileceğini belirten Çelik, öğle saatlerinde açık havada bulunmaması gereken yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar için koruyucu önlemler alınması gerektiğini vurguladı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com