Ana sayfa » Güncel » OKUL SERVİSİ ÜCRETLERİ 23 BİN LİRADAN 71 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ, VELİLER İÇİN EN BÜYÜK DARBE BU OLABİLİR!…

OKUL SERVİSİ ÜCRETLERİ 23 BİN LİRADAN 71 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ, VELİLER İÇİN EN BÜYÜK DARBE BU OLABİLİR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-UKOME toplantısında alınan karara göre, servis ücretleri en kısa mesafe için 23 bin TL’ye yükseltildi. Ancak bazı özel okullar, sundukları ekstra hizmetleri gerekçe göstererek bu rakamı 70 bin TL’ye kadar çıkarabiliyor.

2024-2025 YILI SERVİS ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Bu yıl için belirlenen servis ücretlerine göre, rehber personel masrafı dahil en kısa mesafe için yıllık ücret yaklaşık 23 bin TL, en uzun mesafe için ise yaklaşık 55 bin TL olarak belirlendi. UKOME’nin geçen yıla göre %16 oranında yaptığı zam, birçok özel okulda %80’e varan artışlarla uygulanıyor. Özellikle bazı zincir özel okullarda, geçen yıl 39 bin TL olan en kısa mesafe ücreti bu yıl 71 bin TL’ye kadar çıktı.

Servis şoförleri, UKOME’nin belirlediği %16’lık zammın yetersiz olduğunu savunarak, artan maliyetler nedeniyle bu zammın yetersiz kaldığını belirtiyor. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Başkanı Günhar Sinar, UKOME kararında özel hizmet sunulması durumunda ek ücret alınabileceğini belirterek, “Fiyatları düşürmek istiyorsanız rekabet ortamı sağlayın. Tur şirketleri ve okullar, meslektaşlarımızı çalıştırıyor” dedi.

Sinar, artan ücretlerin servis şoförlerine yansımadığını dile getirerek, “Özel okul sahipleri ve tur firmaları, servis şoförlerimizin okullara girmesine izin vermiyor. Veliler, çocuklarını okulun dışından bindirmek zorunda kaldıkları için güvenlik endişesi yaşıyorlar ve bu da rekabetçi bir ortam oluşmasını engelliyor” şeklinde konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com