Ana sayfa » Güncel » ALPER SUNAÇOĞLU: “CHP, SOKAKTA KÖPEK KALMADIĞI ZAMAN MI VERECEK İTİRAZ DİLEKÇESİNİ?…”

ALPER SUNAÇOĞLU: “CHP, SOKAKTA KÖPEK KALMADIĞI ZAMAN MI VERECEK İTİRAZ DİLEKÇESİNİ?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Bütün ülkenin Paris 2024 Olimpiyatları’na odaklandığı günlerdeyiz. Özellikle bir dünya markası olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızın maçı olduğu günler, heyecan dorukta. 8 Ağustos 2024 Perşembe günü, Atatürk’ün Kızları’nın sahada olduğu bir akşamdı.

Bir galibiyet umudu ile herkesin ekranlara kilitlendiği anlarda, Ankara’nın ortasında Altındağ’da sokağın sakini olan köpek dostlarımız katledildi. İşte bu nedenden dolayı, olimpiyatlar batsın. Masum canlar, öldürüldü. Ötesi yok.

Can dostlarımızın yaşamı uğruna ölümüne savaşan rekortmen milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden hepimizi endişelendiren şu paylaşımda bulundu:

‘’ Altındağ’da olanlar acil bilgi ve görüntü paylaşır mısınız? , ‘’Duyumlar doğru mudur? , ‘’Altındağ Belediyesi, canlı canlı köpekleri öldürüyor söylentisi var. Teyitli bilgi rica ediyoruz. Teşekkürler. ’’

Kısa bir süre sonra konunun takipçisi olduğunu belirten Sunaçoğlu, Altındağ Belediyesi ile ilgili haberin henüz teyit edilmediğini söyledi.

Saat 22:50… Altındağ’dan kanımızı donduran, insan olduğumuza utandıran vahşetin görüntüleri gelmeye başladı.

Ardı ardına katliamın görüntülerini paylaşan Alper Sunaçoğlu, ‘’ Köpekleri öldüren görevlilerin ismi, soy ismi tespit edilip ifşa edilsin lütfen. ‘’ Şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Altındağ’da yaşayanlardan o köpekleri öldüren isimleri tek tek isteyen Sunaçoğlu, gelişmelerden bütün herkesi haberdar etmeyi sürdürdü. Kendisi Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği vahşete dair duyum aldığını belirtip olayı teyit ettirmeseydi, izlemeye dayanamadığımız katliam gündeme anında gelmeyecekti.

Saat 23:38’i gösterdiğinde; Alper bey olay yerine jandarmanın geldiğini, savcının ise beklendiği bilgisini paylaştı.

Saat: 00:36… Savcılık gelmiş. 78 tespit var. 78 cana, evladımıza kıydılar. Altındağ Belediyesi, Allah sizin belanızı versin!

Cesur yüreğimiz Alper Sunaçoğlu’nun içimizi acıtan, mutlaka ama mutlaka hesabını sormamız gereken katliama yorumu, ne kadar net değil mi?

Alper Bey, gün içinde erken seçim çağrısında bulunarak Akp’yi istifaya davet etti. Katliam yapanlara Anayasa ve İnsan ve Hayvan Hakları Evrensel beyannamelerini tanımayan zihniyete Devlet emanet edilmez uyarısında bulundu.

Akp’yi istifa davet etmekte ve uyarısında yerden göğe kadar olan Sunaçoğlu’nun haklı olduğu bir konu daha var. Bu konu, çok daha önemli ve ciddi. Kim üzerine alınırsa alınsın. Sunaçoğlu’nun açıklamasında işaret ettiği gibi, muhalefet partisi CHP yasaya karşı mücadelede görüldüğü kadar gerçekçi değil. Bu samimiyetsizliği Alper Sunaçoğlu, şu açıklaması ile gözler önüne derdi.

‘’Ben partizan değilim. Kimseye de gebeliğim yok. Kimseden bir beklentim de yok. Kimse ekmeğimi suyumu da vermiyor! Doğru olan neyse yazarım. Yanlış olan neyse söylerim. Bana kimse bu şekilde gelmesin. Partilerinizin canı cehenneme…

Yürütmeyi durdurma kararı, yasanın çıktığı günün ertesi gün alınmış olsaydı; bugün bu canlar yaşıyor olacaktı. Bunu söylemek yerine vay öyle deme bu alınır. Vay şöyle deme bu küser… Ya hepsinin canı cehenneme…

Ben, güvenilirliğimi asıl sizin yaz dediğinizi yazıp sil dediğinizi silersem yitiririm. Kimse bana şunu yaz bunu yazma gibi üstü kapalı tehditlerle gelmesin. Yine yazıyorum aynı cümlemi: ‘’ CHP bugünkü katliamdan bu anlamda sorumludur.’’

Halen itiraz dilekçesi verilmedi. Sokakta köpek kalmadığı zaman mı vereceksiniz itiraz dilekçesini? ‘’Tarihe kara bir leke olarak geçen Altındağ Belediyesi’nin imza attığı vahşetin yaşandığı anlarda, duyarlı vatandaşlarımızın bir CHP belediyesi olan Turhal ile ilgili paylaşımları oldu.

Turhal barınağının kapasitesi 100 hayvan kadar ve koşullarının yetersiz olduğu söylendi. Bunun yanı sıra barınakta su ve veteriner hekimin olmadığı belirtildi. 31.12.2028 tarihine kadar, yasaya göre; barınağı olmayan belediyelerin barınak kurması ve barınağı olanların koşulları iyileştirmesi gerekirken, Turhal Belediyesi’nin toplama yaptığını öğrendik.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibine sormak istiyorum:

Turhal ile ilgili bu iddialar doğru mu? Değişim, cellat olmak mı? Celladınıza mı âşıksınız? İktidar gitsin diye size oy verenleri aldatmayın. Mücadele etmiyoruz deyin olsun bitsin. Dostlarımızı zaten Alper Sunaçolğu koruyor!…

Çiğdem Çimen

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com