Ana sayfa » Güncel » ÇİĞDEM ÇİMEN: “ALPER SUNAÇOĞLU, AÇLIK GREVİ, YAŞAM ZİNCİRİ…”

ÇİĞDEM ÇİMEN: “ALPER SUNAÇOĞLU, AÇLIK GREVİ, YAŞAM ZİNCİRİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rekortmen milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanlarının canına kast eden kanlı yasaya karşı başlattığı açlık grevini sonlandırmadı. Hem sağlığı nedeni ile hem de Anayasa Mahkemesi itiraz sürecinde yapılacak etkinliklerde çok daha etkin olabilmek için sadece mola verdi.

Sokak hayvanlarının cesur dostu Sunaçoğlu, köpeklerini sahiplendirme gerektiğini belirterek, ‘’Bana bir şey olursa onlar ortada kalır. En çok da bunu kafama taktım. ‘’ şeklinde bir açıklamada bulundu.

Sokak hayvanlarına yapılan katliamı duyurma amacına ulaşan, özellikle yurt dışına da bu ölüm yasasını taşıyan Alper Sunaçoğlu, açlık grevi süresince kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Mücadelesinin artarak devam edeceğine işaret eden Sunaçoğlu’nun, her şeyin en sonunda iyilerin kazanacağından hiç şüphesi yok.
‘’Anayasa‘’ , ‘’İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’’ ve yine ‘’Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’’ ne aykırı bu kanun geri çekilene kadar mücadelesinin her anlamda devam edeceğini ifade eden Sunaçoğlu, kamuoyuna şöyle bir mesaj yayınladı.

İşte Sokak Hayvanları’nın tecrit ve öldürülmesine karşı bir süredir açlık grevi yapan milli yüzücümüzün mesajı:

SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL…
“Basına, değerli Türk halkına, yurt içinde ve dışında beni destekleyen tüm yürekli ve vicdanlı insanlara duyurumdur!

Hepiniz biliyorsunuz. 27 Temmuz’da bir yola baş koydum. Kendimi sokaktaki dostlarımızın tecrit ve toplu katliamını hedefleyen yasaya karşı ses çıkaran bir eylem yapmak zorunluluğunda hissettim ve açlık grevi başlattım!

Grevimin ilk gününden beri yurt içinden ve yurt dışından bana verilen yoğun destek, yalnız olmadığımın ve bu mücadelede birçok yürekli insanın bu yasaya karşı olduğunun en büyük kanıtıydı. Herkese minnettarım.

Ayrıca eylemimin yurt içi ve yurt dışında bu kadar ses getirmesi, sadece bana verilen desteğin değil, aynı zamanda hayvanların yaşam hakkı mücadelesine olan adanmışlığın da bir göstergesidir diye düşünüyorum.

Ancak sağlık sorunlarımın artması ve doktorların eylemi bırakmanın sağlığım için gerekli olduğu yönündeki ısrarları sebebiyle, dokuz günlük sürecin sonunda, bugün itibariyle eylemimi sonlandırıyorum.

Takdir edersiniz ki, bu kararı almak benim için, hiç de kolay olmadı. Bir yanım, ölmek var dönmek yok diyor, bir diğer yanım ise, bu eylem misyonunu tamamladı, yeni eylemler için hayatta ve sağlıklı olmam gerektiğini söylüyor. Bu süreçte beni takdir ve motive eden insanlara şunu söylemek isterim: Bu yolu onların desteği olmadan yürüyemezdim. Herkese yürekten, tekrar tekrar teşekkür ederim. Açlık grevimle anlatmak istediğimin anlaşıldığını ve mücadeleye katkı sağladığımı umuyorum.

Ayrıca herkes şunu iyi bilsin ki, ben bu duruma, eyleme son vermek olarak değil de, zorunlu bir ara vermek olarak bakıyorum. Mücadeleyi asla bırakmıyorum. Hem Anayasa Mahkemesi süresince, hem de bu zalim yasa geri çekilene ve sokak hayvanları yaşam haklarını kazanana kadar, mücadelem ve eylemlerim sürecek.

Kararlıyım! Cesurum! Azimliyim! Kaybedecek bir tek canım var. Daha adil ve merhametli bir dünya için çalışmaya devam edeceğim.
Yaşam hakkının kutsallığına ve evrendeki tüm canlıların bir varoluş sebebi olduğuna inanıyorum. Zalimlerin masumları ezmediği, iyiliğin kötülüğe galip geldiği, kuşuyla, böceğiyle, köpeğiyle, insanıyla, herkesin sevgi ve barış içinde yaşadığı bir geleceğe inanmayı ve bu uğurda mücadele etmeyi, ömrüm boyunca sürdüreceğim.

Teşekkür ederim.
Alper Sunaçoğlu”

Açlık grevini sürdüren Alper Sunaçoğlu, kanun çıktı yürürlüğe girdi niye uğraşıyorsunuz diyenlere cevaben bir açıklama yaptı.
Sunaçoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

‘’Kanunlarında Anayasaya aykırılığı nedeni ile iptali istenebilir. Buna soyut norm denetimi denir! Hatta şekil ve esas açısından denetimi mümkündür!. Çıkan kanun hayvanları değil hayvan düşmanlarını koruyor. ‘’

TÜM YAŞAM SAVUNUCULARI HEP BERABER…
Hayvan katliam yasasına karşı başlattığı açlık eylemini sürdürecek olan Sunaçoğlu, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde bir YAŞAM ZİNCİRİ oluşturacaklarının sinyalini verdi.

Can dostlarımızın yaşaması adına başlayacak olan Yaşam ZİNCİRİ’ni milli yüzücümüz anlatıyor: ‘’Birer gün arayla hep birlikte gönüllü ve dönüşümlü açlık grevi başlatıyoruz. ‘’

Patili dostlarımızın yaşamı için canını hiç düşünmeden ateşe atan Alper Sunçaoğlu, ülkemizde demokrasiyi, özgürlüğü ve Anayasa’yı yok sayan tek adam rejimine dikkat çekerek, önümüzdeki süreçte neler yaşayabileceğimizi en can alıcı örnekler ile gözler önüne seriyor.
İşte kendisinin artık mizahı bile olmayan dururumuzu anlatan açıklaması:

Bir gün, “SOKAKLARDA KÖPEK GÖRMEK İSTEMİYORUM” dedi; böyle oldu.

Yarın, “ÜLKEDE MUHALİF GÖRMEK İSTEMİYORUM” veya EMEKLİ veya ETEK GİYEN KADIN görmek istemiyorum derse ne olur?
Kabul edenler kabul etmeyenler kabul edilmiştir.

Demokrasi mi bu şimdi?…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com