Ana sayfa » Güncel » ÇİĞDEM ÇİMEN: “CAN DOSTLARIMIZIN MANGAL YÜREKLİ HAMİSİ ALPER SUNAÇOĞLU…”

ÇİĞDEM ÇİMEN: “CAN DOSTLARIMIZIN MANGAL YÜREKLİ HAMİSİ ALPER SUNAÇOĞLU…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Sevgili Alper Sunaçoğlu, bizi her zaman gururla temsil eden milli yüzücümüzdür. Sportif başarılarını, taviz vermediği dik duruşu ile taçlandıran cesur yürektir. Kıbrıs’a kafessiz solo yüzen ilk ve tek rekortmen sporcumuzdur. İşgal altında olan adalara bayrağımızı diken milli gururumuzdur, ‘’O’’.

Kendisi ile geçtiğimiz aylarda sözde Ermeni soykırımına karşı yürüttüğü amansız mücadelesini konuşmuştuk. Alper Bey, bizlere ülkemizin ve biz Türk Milleti’nin haklarını korumak adına Van Akdamar Adası’na gerçekleştirdiği yüzüşü başta olmak üzere rekorlar ile sonuçlandırdığı diğer çalışmalarını anlatmıştı.

Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet’e sımsıkı bağlı olan Sunaçoğlu, sokak hayvanlarının en eski ve en sadık dostudur. Merhamet dolu yüreği ile onlara uzun zamandır yoldaşlık eden en güçlü vicdandır. Kendisi, bugün hepimizi derinden etkileyen ve bir o kadarda üzen yasa tasarısı çok daha doğrusu yasaya karşı savaş açtı.

Söz konusu yasayı kanlı yasa olarak gören Alper Bey, bütün hayvan severler gibi ülkemizin dört köşesinde düzenlenen eylemlere katıldı. Kendisi, söz de eylem de bitti düşüncesi ile geçtiğimiz pazar günü Ankara’da düzenlenen, duyarlı vatandaşlarımızın alanı hınçla hınç doldurduğu, sesini bütün herkese duyurduğu eylemin ardından açlık grevine başladı.

Aklımızın ve yüreğimizin hiçbir an ayrılmadığı, bedenen de hepimizin var gücümüz ile destek olmamız gereken, bizim için çok kıymetli olan milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu, bugün ne pahasına olursa olsun asla yarıda bırakmayacağını belirttiği açlık grevinin dördüncü  gününde.

Can dostlarımızın mangal yürekli hamisi, bütün sosyal medya hesaplarından şu mesajı yayınladı:‘’ Açlık Grevinde 4. Gün…
Puslu görmeye başladım ve mide krampları artıyor reflü artıyor içimde kopan fırtınalar artıyor ama iyiyim kararlıyım . Amacım eylemlere katılımı artırmak ve başlayan sokak hayvanları katliamını dünyaya duyurmak’’ (31 Haziran 2024)

Sevgili Alper Sunaçoğlu, açlık grevi süresince su, tuz, şeker, B1 vitamin takviyesi alıyor. Yine açlık grevi gibi can dostları için gerçekleştireceği yüzme etkinliğinden dolayı lifli ve kısıtlı gıda alıyor. Kendisi birkaç gün önce, Hayırsız Ada’ya yüzdükten sonra ise sadece su, tuz, şeker ve B1 B12 vitamini alacağını, bunların dışında hiçbir gıda almamaya başlayacağını açıkladı.

Yasa geçtikten iki ay sonra dava açılacağını, bu sürede de ‘’ Milyonlarca can ölmüş olmasın.’’ uyarısında bulunan Sunaçoğlu: ‘’Hayvanları katledebilirsiniz, ediyorsunuz zaten.

Hayvan sevenlere zulümde edebilirsiniz ediyorsunuz zaten. Ama uğruna mücadele ettiğimiz değerleri öldüremezsiniz.” diyor. Adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine inanan Sunaçoğlu, hemen geri çekilmesi gereken yasanın, mevcut iktidarın ve yasaya evet oyu veren bütün milletvekillerinin, hukuken öldürmeyi artık meşrulaştırdığına dikkat çekiyor.

Hepimizi endişelendiren şu uyarıyı da buz etkisi yaratarak yapıyor: ‘’ Acaba sırada yaşlılar mı var? Emekliler mi? Yoksa öğretmenler mi? Yoksa etek giyen kadınlar mı? Kabul edenler, etmeyenler. Kabul edilmiştir. Bitti gitti. Bu kadar basit artık öldürmek. ’’

Önümüzde iki yolun var olduğuna işaret eden Alper Bey, kendisi açlık grevinde iken hepimize umudu, cesareti ve mücadeleyi aşılıyor. O cesur yüreğinle var ol Alper Sunaçoğlu. İyi ki bu ülkenin yiğit evladısın. Herkesin konuştuğu bugünler de bir tek siz azim ve kararlılık ile harekete geçtiniz. Her şeyin sonunda, can dostlarımız ile nice mutlu günleriniz olacaktır. Buna her şeyden çok inanıyorum.

Kararlılık dolu sözler, koca yürekli Alper Sunaçoğlu’nun…

‘’Milyonlar olup insan seli olup miting meydanlarında bu yasanın iptali için mücadele edeceğiz. Hep beraber. Ya da nasılsa yasa onaylandı deyip susup hayvan katliamını izleyeceksiniz! Evlatların yok oluşunu izleyeceksiniz’’

Milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu, 4 Ağustos 2024 Pazar günü, Fenerbahçe Sahili’nden 16 km. Hayırsız Ada’ya yüzerek yeni bir rekor kırarak can dostlarımızın sesini bütün dünyaya duyurmak istemişti. Bu isteğini de kamuoyu ile paylaşmıştı.

‘’Hayırsız Ada’da basın açıklaması yapıp döneceğim. Oturma ve açlık grevine Fenerbahçe Sahili’nde devam edeceğim. Herkesi yanımda görmek dileğimdir.’’ Alper Sunaçoğlu

Bugün öğrendik ki T.C. İstanbul Valiliği, milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu’nun yüzme etkinliğine yönelik verdiği dilekçeyi olumsuz yönde değerlendirdi. Sevgili Alper beyin de dediği gibi, takdir yüce milletimizindir. Valiliğin ilgili kararına dair kendisi şu açıklamada bulundu:

’Yüzmeme engel olabilirler. Şaşırmadım. Ama açlık grevime kimse engel olamayacak. Dünya milletleri duyana kadar devam. Umarım gücüm nefesim bitmeden sesimi dünyaya duyurabilirim…’’

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com