Ana sayfa » Güncel » KADIOĞLU: “ÜST KATTA OTURANLAR DİKKAT!, ÖLÜMCÜL AFET SİZİ VURABİLİR!…”

KADIOĞLU: “ÜST KATTA OTURANLAR DİKKAT!, ÖLÜMCÜL AFET SİZİ VURABİLİR!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sıcak havaların insanları rahatsız ettiği günlerin etkisinde olan ülkemiz, serin ve yağmurlu havaların özlemi içerisinde. Betonlaşma ile beraber şehir merkezlerinde altına saklanacak bir ağaç bulmanın bile zorlaştığı son günlerde özellikle megakent ve büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar sıcak havalar karşısında ne yapacaklarını şaşırdı.

Sadece bunaltmakla kalmayan sıcak havalar aynı zamanda sağlık sorunlarına hatta ölümlere bile davetiye çıkarıyor. Gerek uzmanlar gerek yetkili kurumlar gerekse de tecrübeli isimler tarafından güneşin dik açı ile vurduğu saat 10 ila 16 arasında doğrudan güneş altında kalmaktan kaçınılması gerektiğini sık sık belirtiyor.

İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, içinde bulunduğumuz sıcak havalarda herkesin gözünden kaçan bir noktaya dikkat çekti. Kadıoğlu sıcak hava dalgasının aslında sessiz bir afet olduğunu söyledi.

Bu sıcak havalarda özellikle apartmanların üst katlarında yaşayan hastaların, obezlerin, çocuk ve yaşlıların ölebileceğini ifade eden Kadıoğlu olması gereken şeyin sıcak hava dalgasının bir afet olarak kabul edilmesi olduğunu vurguladı.

Mesajında hükümete bu konuda kinayeli bir şekilde yaklaşan Kadıoğlu şunları söyledi:

“Sıcak hava dalgası sessiz bir afettir. Genellikle apartmanların üst katlarında yaşayan hastalar, obezler, çocuk ve yaşlıları öldürür. 7269 sayılı kanunda kuraklığı bile afet saymayan bir ülkede sıcak hava dalgasının afet sayılmasını istemek saçma ama yapacak bir şeyim yok…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com