Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK: “EMEKLİ VE EMEKÇİLER CİMER’E YAZIYOR…”

ÖZÜPAK: “EMEKLİ VE EMEKÇİLER CİMER’E YAZIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER–Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Emekli ve Emekçiler CİMER’e yazıyor başlıklı bir paylaşımda bulundu. Özüpak’ın paylaşımı şöyle:

“Emekli ve Emekçiler CİMER’ e yazıyor, 0312 590 00 00 CIMER’ i arıyoruz.

Matbu yazımız ektedir.

Toplantı var kabinede, Birlikte ne kadar mücadele o kadar tabandaki baskının tavana ulaşmasi demek.

Kopyala ,yapıştır.

DURMAYACAĞIZ, PES ETMEDEN YAZACAĞIZ, ARAYACAĞIZ.

@EmedFederasyonu

EmekliyeSabırDemeyin

Sayın Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip ERDOĞAN Dikkatine,

Düzenli olarak işleyen bir SGK sistemi olsaydı eğer, kök maaş gibi, en düşük emekli maaşı gibi kavramlar girmezdi hayatımıza. Demek oluyor ki bu kavramlar sistemin adaletli olarak işlemesine engel olan kavramlardır.

Her zam dönemimde en düşük maaş alanlara belirli bir oranda artış yapmak ama diğerlerine aynı artışı vermemek hem adaletsiz hem de makyaj bir çözümdür.

Biz emekliler olarak buna itiraz ediyoruz… Hukuk devleti milleti arasında seçim yapmaz. Herkese eşit davranmak zorundadır. Bir fark olacaksa kişinin çalışırken ödediği primlerin farklılığından kaynaklanmalıdır. Vatandaşlar arasındaki adaletsizliği devlet kendi eliyle yaratamaz…

  • Öncelikle gerçek dışı TÜİK verilerine itiraz ediyoruz. Hiç kimsenin bu kurumun açıkladığı rakamlara artık güveni kalmamıştır. Çarşı Pazar bu kadar yangın yeri olmuşken Tüik`in meltem esintisi gibi açıkladığı enflasyon verileri artık fıkra gibi olmuştur… • Kamuoyunda yaratılan Emekli ve Emekçiye yapılacak ücret artışı enflasyonun yegane sebebidir algısından bir an önce dönülmesini talep ediyoruz. Bedelini Sorumluları Ödesin. Yanlış ekonomik politikalarının bedeli her defasında çalışan ve işçi ve memur emeklilerinin sırtına yüklenemez. • En düşük emekli maaşına ayrı bir zam diğer emeklilere ayrı bir zam oranını kabul etmiyoruz. Bu devlet eliyle oluşturulan adaletsiz bir durumdur. Doğru enflasyon verileri ile hazırlanmış ve herkese uygulanabilecek tek bir zam oranı olmalıdır. • Hazine yardımı ile tamamlanan maaş uygulamasından vaz geçilsin. Emekli Maaşlarının yaratılan Abo ve gerçeği yansıtmayan Tuik Enflasyon oranları olmasaydı alması gereken güncel geçerli maaş maaş seviyesine çıkarılması insanca maaşla yaşamı elzemdir. Herkes hak ettiği maaşıyla İnsanca yaşam maaşına kavuşacaktır. Bu böyle olmazsa zamdan 1 kuruş bile etkilenmeyen emekliler olmaktadır. • TÜM SORUN ABO SİSTEMİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR. SOSYAL REFORM OLARAK İLERİ SÜRÜLEN 5510 SAYILI KANUNLA DEĞİŞTİRİLEN ABO ORANLARI GÜNÜMÜZ İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAMAKTADIR. EMEKLİNİN SORUNLARININ KESİN ÇÖZÜMÜ ABO ORANLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE TUIK ENFLASYON ORANLARININ GERÇEĞİ YANSITMASINA BAĞLIDIR.

Bilgilerinize arz eder, ilgilerinizi rica ederim…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com