Ana sayfa » Güncel » ÇİĞDEM ÇİMEN: “ZÜBEYDE HANIM STADYUMU’NA SAHİP ÇIKAN KARŞIYAKALILAR…”

ÇİĞDEM ÇİMEN: “ZÜBEYDE HANIM STADYUMU’NA SAHİP ÇIKAN KARŞIYAKALILAR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaret ettiği kulüp, Karşıyaka Spor Kulübü’dür. Bu onuru yaşayan Karşıyaka Spor Kulübü’nün armasındaki ay-yıldız, bizzat Atatürk’ümüz tarafından verilmiştir.

İzmir’in ilk spor kulübü Karşıyaka Spor Kulübü’nün, bugün stadyumu yok. İzmir’in en, ülkemizin ise yedinci gelişmiş ilçesi olarak bilinen Karşıyaka’nın bir stadyuma bile sahip olmaması üzücü ve bir o kadar da düşündürücü bir durum.

Karşıyaka gibi üçüncü ligde yer alan birçok takım stadyuma sahipken, doksan dakika boyunca coşkusunu hiç kaybetmeyen büyük taraftarı ile süper lig tribünlerini ezip geçen Kaf Sin Kaf, maçlarını sanki her hafta deplasmana gidiyormuş gibi Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynuyor.

Bu durum karşısında Karşıyaka taraftarı, tek yürek oldu stadını istiyor. Stadın Yalı’da tarihi yerinde yapılmasını isteyen yeşil kırmızılılar, yer konusunda buradan asla taviz vermiyor. Çünkü Atatürk, kulüp armasına ay yıldız konuşulmasını burada istiyor.

Yalı’daki Karşıyaka Stadı’na sahip çıkan Karşıyakalılar, stadın adını Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım’dan alacağını bütün dünyaya ilan etti.

Anaların anası Zübeyde Hanıma söz konusu olunca, sadece Karşıyakalılar değil bütün ülke ayağa kalkmalıdır. Anneler Günü’nde; bir kadın bütün dünyayı değiştirir söylemi doğrultusunda Zübeyde Annemiz ile kutlama yapmayı biliyorsak, adının yaşatılacağı stada sahip çıkmak ve gerçekleri dile getirmek hepimizin görevidir. Özellikle biz kadınlara büyük iş düşüyor.

Yılan hikâyesine dönen Zübeyde Hanım Stadı’nın hikâyesinde; birçok bakan, İzmir büyükşehir ve Karşıyaka belediye başkanı, kulüp başkanı ve diğer ilgili kişilerin adı geçiyor. On üç yıllık süreçte, Karşıyaka taraftarına çok daha doğrusu halkına verilen sözlerin tutulmadığını söylemeye gerek yok. Nasıl olsa insanlar bize oy veriyor düşüncesi ile hiçbir adımın atılmamasından onlar değil, biz utanıyoruz.

Karşıyakalılara büyük haksızlık yapanları, kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Elbette, herkes hak ettiğini yaşar. Zaten, Karşıyakalıların bütün olup bitene karşı duruşu hiç değişmiyor. Ne mutlu ki Atatürk’ün Karşıyaka’sına ülkemizin büyük bir değeri olan stadyuma sahip çıkanlar var.

Sevgili okurlarım, şimdi gelin hep birlikte on üç yıl boyunca amansız mücadelen vaz geçmeyenlerin tarihe geçmelerine tanıklık edelim. İşte Cumhuriyet neferlerinin stadyum savaşı…

Aralık 2014: Karşıyaka Taraftarı Yalı’daki Stadın ihalesi yapıldığı halde, başka yer öneren ve karşı çıkan kulüp başkanı ve belediye başkanına mesaj olarak; Vedat Yeter ve Feruz Bozaslan stadın giriş kapısına Zübeyde Hanım Stadı yazılı pankart astı.

Mayıs 2016: Karşıyaka taraftarları, 2. Lig’e düşmesi kesinleşen takımlarına sahip çıkmak amacıyla Karşıyaka Belediyesi önünde eylem yaptı. Karşıyaka Birliği öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı protesto eden taraftarlar, “Stadımızı Yalı’ya istiyoruz” yazan pankartı belediye önüne taşıdı. Taraftarların, Karşıyaka Belediyesi binasının girişine, üzerinde “O stat Yalı’ya yapılacak” yazılı siyah çelenk koymasının ardından, gösteri sona erdi. İnşaat için zemin iyileştirmesine başlandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davanın ardından stadın yapımı için çalışmalar durdurulmuştu.

Ekim 2016: Dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki açılış programında üçüncü durak olan Karşıyaka’da gerginlik yaşandı. Karşıyaka Yalı’da yapılması planlanan ve mahkeme tarafından iptal edilen stat projesi nedeniyle tepkisi gün geçtikçe artan taraftarlar bu sefer de açılış programına katılarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Ellerinde taşıdıkları “Karşıyaka stadını istiyor” pankartları ve çeşitli dövizlerle protesto gösterisi düzenlemek isteyen Karşıyakalı taraftarlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkilerini programın yapılacağı tesislerin önüne kadar taşıdı.

Eylem hazırlığında olan taraftar grubu ile polis karşı karşıya gelirken, kalabalığın Kılıçdaroğlu’nun programının yapılacağı tesislere pankart asmasına izin çıkmayınca emniyet güçleri ile kısa süreli gerginlik yaşandı. Taraftarların sloganlar ile protesto ettiği olay açılışın başlayacağı dakikalara kadar sürdü.

Nisan 2017: Yarıda kalan stada dikkat çekmek için tramvay durağı ismi Karşıyakalı taraftarlardan Dinçer Kale ,Feruz Bozaslan tarafından Zübeyde Hanım olarak değiştirildi

Mayıs 2017: Münferit 1000 kişiye yakın Karşıyaka Taraftarları Yalı’daki Karşıyaka Stadı’nın arazisinde yüzlerce meşale yaktı. İlk tribününü yaparak protestoda bulundu.

Sosyal medyada, “Stadımızda ilk maçımıza çıkıyoruz, tribünde ilk meşaleleri yakıyoruz” sloganıyla örgütlenen 500 civarında Karşıyakalı, saat 19.45’te stat arazisinde buluştu. Tribün temelleri üzerinde toplanan yeşil-kırmızılılar, saat 20.20’de aynı anda meşaleleri ateşledi.

Kasım 2023: Karşıyaka Taraftarı Karşıyaka Medya hesabı üzerinden Arif Bişkin tarafından başlatılan Her Cuma 19:12’ de Twitter‘ da #KarşıyakaStadınıİstiyor Haghtag ile Stat konusunu gündemden düşürmemek adına bir çalışma başlattı.

Mart 2024: Tarihte ilk defa Karşıyaka Taraftarı ve Karşıyaka Spor Kulübü Ortak hareketle Karşıyaka Stat arazisinde ‘Stat Mitingi’ yaptı.
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü , Taraftar derneği başkanı Okan Kırmacı, CHP ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları Cemil Tugay ve Ümit Özlale, AK Parti ve İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayları İsmail Çiftçioğlu ve Yetkin Hafızoğlu, kulüp yöneticileri ve taraftarlar katıldı.Akp İBB Adayı Hamza Dağ ve Chp Karşıyaka adayı Yıldız Ünsal İşçimenler katılmadı.

Mayıs 2024: Karşıyaka’da taraftarlar artık sabırlarını yitirdi.

Başlayan, temeli atılan ve yarıda kalan stat projesi, taraftarın beklediği gibi ilerlemiyor.

Karşıyaka’nın projesinden sonra gündeme gelen Gürsel Aksel Stadı ve Alsancak Stadı ise tamamlandı.

Karşıyaka taraftarları, bu duruma tepki göstermek amacıyla atıl durumda olan Yalı’daki stad arazisine çadır kurdu. Her Cuma akşamı Berkay
Pugar Karşıyaka Taraftarı farkındalık yaratmak adına stad atıl arazisinde kalıyor. (4. hafta)

İlgilenenler için on üç yıllık Karşıyaka Stadı’nın kronolojisi: http://tiny.cc/Karsiyaka_stadi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com