Ana sayfa » Siyaset » AKP’NİN MÜLTECİ AŞKI DEVAM EDİYOR!: “GÖNÜLLÜ OLMADIĞI SÜRECE KİMSEYİ ZORLA GÖNDERECEK DEĞİLİZ…”

AKP’NİN MÜLTECİ AŞKI DEVAM EDİYOR!: “GÖNÜLLÜ OLMADIĞI SÜRECE KİMSEYİ ZORLA GÖNDERECEK DEĞİLİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ile İstanbul Dolmabahçe çalışma ofisinde bir araya geldi. Hakan Fidan ve Al-Saud burada ortak basın toplantısı düzenledi.

Fidan, ‘Suriye ile normalleşme’ süreci ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon, barış ile ilgili bir vizyon. Suriye uzun zamandır kanayan bir yara. Diyalog kapılarını açık tutmak istiyoruz” dedi.

“Zamanın ruhu bizi barış aramaya zorluyor” diyen Fidan, “Cumhurbaşkanımız en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Çağrımız önemli, karşılık bulmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fidan, açıklamasında, “Suriye muhalifleriyle ilgili de durduğumuz yer değişmedi. Bu kardeşlerimiz şu anda kontrol ettikleri bölgelerde Türkiye’ye daha fazla mültecinin gelmesini engelliyor” değerlendirmesini yaptı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile ilgili de değerlendirme yapan Fidan, “İsrail’e baskı yapılması gerekiyor. Hamas’ın bu şartları kabul etmiş olması İsrail tarafından zayıflık ve teslimiyet olarak algılanıyor. Bu son derece tehlikeli anlayıştır” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesine dair çıkan haberler ve iddialara dair sorusuna Fidan, “Mültecilerle ilgili hükümet politikamız değişmemiştir. Gönüllü olmadığı sürece kimseyi zorla gönderecek değiliz. Rusya ve İran’ın yapıcı rol oynamasını bekliyoruz” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com