Ana sayfa » Güncel » KULİS BİLGİSİ: “10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİLERE 2 BİN LİRA ZAM!…

KULİS BİLGİSİ: “10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİLERE 2 BİN LİRA ZAM!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de emekli maaşları, Ocak ayında gerçekleştirilen zamdan sonra pek çok emekli için memur zammı maaş oranı olan yüzde 49,25 seviyesine eşitlenmişti. Fakat, kök aylıkları düşük olan bazı emekli vatandaşlar, 10 bin TL’lik en düşük emekli maaşını almaya devam etti.

Haziran ayında duyurulan TÜFE oranları sonrası, SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan vatandaşlara yüzde 24,73 oranında bir maaş zammı yapılması netleşti.

Yaşanan olay sonrası 8 bin TL kök maaşı olan ve sayıları 2 milyona yaklaşan emekli vatandaşlar için, zamlı maaşlarının 10 bin TL’yi geçmemesi emekliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık enflasyonun yüzde 71,60, aylık enflasyonun ise yüzde 1,64 seviyesinde olduğunu açıkladı. Bu oranlar, maaş artışlarının yetersiz kaldığını düşünen emekli vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

Fakat emekliler, ellerine geçen miktardan memnun kalmazken, ek ödeme beklentilerini artırdı. Kulislerde dolanan ek zam ödemelerine ilişkin yüzde 5, yüzde 10 ila yüzde 15 gibi bir artışın söz konusu olacağı, bu yönde beklentilerin bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Emekli vatandaşlara seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları sürerken kulis bilgileri gündeme geldi. AKP yakın çevresinden edinilen bilgilere göre seyyanen zammın zor olduğu fakat tamamlayıcı bir rakamın olabileceği ve en düşük emekli maaşında bir çalışma söz konusu olabileceği belirtildi.

Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre ise en düşük emekli maaşının 12 bin TL’ye sabitlenmesi konusu da konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, milyonlarca emekli vatandaşın beklediği emekli maaş zammı için bir araya gelmeye hazırlanıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında yüzde 24,73 oranında bir zam uygulanacak. Ayrıca, memur emeklileri enflasyon farkı ve toplu sözleşme artışı ile birlikte yüzde 19,31 oranında zam alacaklar. Ancak, kök maaşı 8 bin lira altında olan emeklilerin maaşları 10 bin lira olarak sabit kalmaya devam edecek. Bu durum, özellikle düşük kök maaşa sahip emekliler arasında büyük tepkilere neden oldu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com