Ana sayfa » Güncel » GEÇER: “OTOMOBİL FİYATLARI UÇACAK, KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK!…”

GEÇER: “OTOMOBİL FİYATLARI UÇACAK, KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kahramanmaraş Depremi sonrası ev fiyatlarının fırlaması, yüksek dolar kuru ve enflasyon nedeniyle otomobil fiyatlarının artışıyla yarışıyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ev ve otomobil almak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye’de alım gücü giderek düşerken, konut veya otomobil sahibi olmak neredeyse hayal haline gelmeye başladı. Selçuk Geçer, bu dönemde konut ve otomobil almak isteyenlere kritik tüyolar verdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası konut fiyatları fahiş şekilde arttı. Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle otomobil fiyatları da uçuşa geçti. İkinci el araç fiyatları bile el yakmaya başladı.

Selçuk Geçer, piyasalarda beklenen değişimleri tek tek açıkladı. Bu dönemde ev veya otomobil almak isteyenleri uyaran Geçer, hangi varlıkların fiyatlarının daha da artacağını ve hangilerinin fiyatlarının düşeceğini öngördü.

Ekonomist Selçuk Geçer, sıfır veya ikinci el otomobil almayı düşünen vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Geçer, otomobil sektörünün üretim üssü olan ülkelerdeki maliyetlerin arttığını ve bu artışların araç fiyatlarına yansıyacağını belirtti.

Hükümetin araç fiyatlarındaki yükselişi kontrol altına almak için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Otomobil sektöründeki maliyet artışları ve üretim sıkıntılarının, araç fiyatlarının daha da yükselmesine neden olabileceğini söyledi.

KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK!…

Araç fiyatlarının artacağını söyleyen Geçer, konut fiyatlarında ise bir düşüş beklediğini belirtti. Seçimlere yönelik olarak hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları bir nebze düşüreceğini belirten Geçer, konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini belirterek, ”Araba uçacak, konut çakılacak” uyarısı yaptı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com