Ana sayfa » Yerel » ASEV’İN KURSLARI MECLİS OYLARIYLA DURDURULDU, BAŞKAN ACAR: “NE YAPILACAK, KASET Mİ ÇIKARILACAK” DİYE SORDU…

ASEV’İN KURSLARI MECLİS OYLARIYLA DURDURULDU, BAŞKAN ACAR: “NE YAPILACAK, KASET Mİ ÇIKARILACAK” DİYE SORDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, 2 Temmuz 2024 Salı günü yapıldı.

İlk önergenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından 2. Önerge olarak gündeme alınan “Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile Aliağa Belediyesi arasında işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı Serkan ACAR’a yetki verilmesi ile ilgili başkanlıktan gelen önergeye, MHP’li Meclis Üyeleri kabul, CHP’li Meclis üyeleri ret oyu verdi.

CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyu daha fazla olduğu için önerge, oy çokluğuyla reddedildi.

Önergenin reddedilmesinden sonra konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile Aliağa Belediyesi bir protokol yapmak istiyor. Ege Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi , nasıl bir protokol yapabilir? Ne olabilir ki, Türk Musikisi ile ne yapabilir ki? Beraber inşaat işine giremez, beraber yolcu iskelesi yapamaz. ASEV Müzik Kursları ile ilgili Ege Üniversitesi’nden hocalar geliyor, Türk Sanat Müziği Hocamız, Türk Halk Müziği Hocamız gibi akademisyen hocalarımız, şu an bizim korolarımıza, ASEV’in kurslarına eğitim veriyor.

Bu eğitimlerin bedelini ödeyebilmek adına Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi bölümüyle bizim bir protokol yapmamız gerekiyor. Bu protokolle biz Ege Üniversitesi’ne ödeme yapacağız. Belediye Başkanı protokol yapacak, biz bunu reddedelim diyorsunuz. Ne yapacak, kaset mi çıkaracak” diye tepki gösterdi.

Acar’ın gösterdiği tepkiden sonra konuşan CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğangül, “soru sormamıza izin vermediğiniz için tepki gösterdik” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör, önergenin tekrar oylanması durumunda kabul oyu kullanacaklarını belirtti. Tekrar oylanması ile ilgili Belediye Avukatından görüş istenmesi üzerine “yönetmelikte, tekrar oylama yapılamayacağını, önergenin ancak bir sonraki meclis oturumunda tekrar oylanabileceği” bilgisini verdi.

Aliağa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı bittikten sonra, ASEV’in bu yaz yapılması planlanan kurslarının yapılamayacağı öğrenildi.

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGE ŞÖYLE:

2- İlçemizde ikamet eden Belediyemiz ASEV Kurslarından hizmet alan vatandaşlarımız için hizmet kalitesini artırmak amacı ile Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile Aliağa Belediyesi arasında işbirliği protokolü yapılması planlanmaktadır. Gerçekleştirilmesi planlanan işbirliği ile, kurslarımızın açılması ve üniversitede görev alan ilgili uzmanlar tarafından yapılması planlanmaktadır.

İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesini artırmak üzere, planlanan işbirliğini gerçekleştirmesi ve diğer işlemler ile ilgili olarak Belediye Başkanı Serkan ACAR’a yetki verilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com