Ana sayfa » Siyaset » ERDOĞAN ERKEN SEÇİME SICAK BAKMIYOR…

ERDOĞAN ERKEN SEÇİME SICAK BAKMIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ankara’da erken seçim spekülasyonları artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AKP’nin ikinci parti konumuna gerilemesi ve muhalefetle başlattığı “normalleşme” adımları önemli kulis bilgileri olarak değerlendirildi. Erdoğan’ın, partide ve hükümette revizyon sürecini tamamlamadan ve ekonomide iyileşme sağlamadan erken seçime sıcak bakmayacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı, bayramlaşma programında da dört yıllık seçimsiz bir döneme işaret ederek erken seçim tartışmalarına mesafe koydu. Ekonomik durumun ve vatandaşların alım gücünün iyileşmesi gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan’ın önümüzdeki dört yıl içinde hükümetin revizyonunu derinleştireceği ve kalkınma politikalarına odaklanacağı belirtildi. Bakanlara yeni yatırımlar ve projeler için talimat verdiği ifade ediliyor.

Erdoğan’ın ayrıca, önümüzdeki dönemde ekonomide iyileşme hedeflerken parti içinde yenilikçi siyaset ve söylem üretebilen yeni isimlere odaklanacağı da kaydedildi. 2025 yılında planlanan olağan kurultayda parti içinde değişimin gerçekleşeceği bekleniyor. Ayrıca, 2028 seçim sürecinde Türkiye’nin iç ve dış tehditlerine vurgu yaparak dikkat çekeceği belirtildi.

MUHALEFETE KAPILAR KAPATILMAYACAK…

Erdoğan’ın, Türkiye’ye yeni bir anayasa kazandırmadan seçim kararı almama kararlılığı da öne çıkıyor. Ancak yeni anayasa süreciyle birlikte siyasetteki normalleşme sürecinin devam edeceği ve AKP’nin toplumun geniş kesimlerine yeniden hitap eden bir konuma yükselmesi hedeflendiği ifade ediliyor. Bu bağlamda, Erdoğan’ın muhalefetle iletişim kanallarını açık tutacağı ve toplumsal uzlaşıyı artırmayı hedeflediği belirtiliyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com