Ana sayfa » Güncel » ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KOMİSYON ÜYELERİ ALİAĞA’YI ZİYARET EDECEK…

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KOMİSYON ÜYELERİ ALİAĞA’YI ZİYARET EDECEK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, üyesi olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu Alt Komisyonuna Aliağa limanları ve sanayi bölgesinin sorunları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Planlama Daire Başkanı Dr. Demet Cavcav başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleşen toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AYGM Demiryolları Etüt Proje Dairesi Başkanı Ahmet Eker, TCDD Genel Müdürlüğü Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesi Başkanı Mehmet Rahmi Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Demet Burçin Gezgin, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Bahadır Turan, İzmir Kalkınma Ajansı Mavi Büyüme Politikaları Birim Başkanı Saygın Can Oğuz ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk sunumunda, Aliağa limanlarının ve sanayi bölgesinin gelişiminde ulaşım altyapısının liman fonksiyonlarına ve fabrikalardaki üretim kapasitesine uygun hale getirilmesinin kritik öneme sahip olduğunu belirterek, bölgenin demiryolu ve karayolu altyapısının güçlendirilmesi, lojistik altyapısının ve hizmet tesislerinin geliştirilmesi ile depolama imkanlarının artırılmasını talep etti.

Yaşanılan sorunlar yerinde görülecek…

Sunumla ilgili değerlendirmede bulunan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Nisan ayının 25’inde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantısında bölgemizle ilgili yaptığımız sunumda, acil ihtiyaç gerektiren planlama gereği oluşturulan komisyonda, yetkililere mevcut durumumuz ve gelecek ihtiyaçlarımızla ilgili bilgilendirme de bulunduk. Aliağa’nın, bölgemizin ve ülkemizin en önemli sanayi ve lojistik merkezlerinden biri konumunda olduğu herkes tarafından biliniyor.

Önümüzdeki süreçte de bünyesinde barındırdığı sektörlerde gücünü daha da artırarak ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere ulaşacaktır. Hızlı büyümenin akabinde bölgemizde çeşitli alanlarda sıkıntılarımız da bulunuyor. Özellikle limanlar ve sanayi bölgemizdeki ulaşım altyapısının liman fonksiyonlarına ve fabrikalardaki üretim kapasitesine tam anlamıyla cevap verememesinden dolayı yatırımcılar zaman, emek ve maliyet açısından oldukça zorlanıyorlar. Bugüne kadar palyatif çözümler ve bütüncül olmayan parçacıl çözümlerle süreç ilerledi.

Söz konusu sorunların parçacıl çözümlerle sonuçlanmayacağı aşikar ve ülke kaynaklarının etkin kullanımı açısından da efektif değil. Bu konu ile ilgili uzun zamandır yapılan görüşmeler sonucunda çok güzel bir sürece girdiğimiz için oldukça mutluyum. Çünkü bu toplantılar sonucunda bütüncül çözüme ulaşacağımıza ve ülkemize büyük katkı sağlayacağımıza inancım tam.

Gerçekleştirdiğimiz toplantıda talebimiz üzerine komisyon tarafından, var olan sorunların yerinde görülmesi amacıyla komisyonda bulunan bakanlık ve diğer kurum yetkililerinin de katılımıyla limanlar ve sanayi bölgemizde saha ziyareti gerçekleştirme kararı alındı. Yaşanılan sorunların yerinde görülmesi ve hızlı aksiyon alınması açısından bu ziyareti çok önemsiyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz adına verecekleri katkılar için tüm devlet yetkililerimize teşekkür ederim” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com