Ana sayfa » Yerel » “MUSTAFA KEMAL’İN ÖĞRETMENLERİYİZ” DEDİLER, GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER…

“MUSTAFA KEMAL’İN ÖĞRETMENLERİYİZ” DEDİLER, GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Eğitim-İş Aliağa Temsilciliği 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin yorgunluğunu muhteşem bir etkinlikle giderdi.

Eğitim-İş Sendikasını üye Öğretmenler ve aileleri Temsilciliğin düzenlediği piknik organizasyonuyla gönüllerince eğlendiler. Gece de Öğretmenlerden oluşan grup dahil bir çok müzisyen sahne aldı. Şarkılar söylendi, şiirler okundu, halaylar çekildi. Aliağa’nın emektar eğitimcilerinin neşe ve gururu yüzlerinden okunuyordu.

Etkinlikte Eğitim-İş İzmir 7 no’lu şube başkanı Mustafa Gök irticalen yaptığı konuşmada Eğitim-İş’in tüm eğitim sendikaları arasında açık ara farkla büyüyüp üye sayısını artırdığını, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirip çeşitli kıdem sürelerinde bulunan eğitimcilere plaket takdim etti.

Eğitim-İş Aliağa Temsilcilik Başkanı Samet Arıcıoğlu ise plaket sunumlarından önce duygusal yönü dikkat çeken şu konuşmayı yaptı:

“Değerli Eğitim İş İzmir 7 Nolu Şube yönetim kurulumuz, kıymetli Eğitim İşliler, saygı değer eğitim iş dostları…

Eğitim İş Sendikası Aliağa Temsilciliği yılsonu etkinliğimize hoş geldiniz…

17 Ekim 2005’te ‘’Önce Türkiye Sonra Sendika’’ anlayışıyla 47 kurucumuz ile çıkılan yolda, bugün Türkiye genelinde sayımız 150 binleri buldu. İzmir’in ve Aliağa’mızın hem en etkili hem de yetkili öğretmen örgütü olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Sakarya önlerinde düşman ordusu memleketi yerle yeksan etmek için beklemekteyken Maarif Kongresini topluyordu Mustafa Kemal Atatürk. Biliyordu içine düşülen karanlığın temel sebeplerini. O yüzden varını yoğunu memleket çocuklarının eğitimine ayırmaktan imtina etmedi. İşte bizler onun izinden giden eğitim emekçileri karanlıkla mücadeleye onun izinden kararlılıkla devam ediyoruz.

Kurulduğumuz günden bugüne hem nicelik hem de nitelik olarak büyüyoruz. Bu yıl içerisinde de çok sayıda dost katıldı aramıza. Ve yine bu yıl çok kıymetli büyüklerimiz de emekli olarak aramızdan ayrılacaklar. Kendilerine şimdiden neşe ve sağlık içerisinde geçecek emeklilik yılları dilerim.

Bu vesileyle bugün de aramızda bulunan, evvelce sendikamıza emek vermiş, yönetim kurullarında görev almış tüm arkadaşlarımı saygıyla selamlarım. Ve emekli demişken, bugün de aramızda bulunan, evvelce sendikamızda başkanlık yapmış, emekli fakat her zaman bizimle olan kıymetli bir büyüğümü anımsamak sizlere de anımsatmak isterim.

Değerli büyüğüm Mehmet Koruculu,

Tabi 22 Mart itibariyle gerçekleştirilen seçimlerde birlikte Eğitim iş Aliağa Temsilciliği görevine seçildiğimiz ve bir arada çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum yönetim kurulu arkadaşlarımı sizlere takdim etmek isterim.

Temsilcilik Sekreteri Ziya Nakipoğlu
Mali Sekreterimiz Tuba Eşraf Çınar
Örgütlenme Sekreteri Sinem Dilmen
Eğitim Sekreteri İsmail Uzun
Hukuk Sekreterimiz Esma Özdemir
Basın Yayın Sekreterimiz Onur Işık

Değerli arkadaşlarım, günün neşesine gölge düşürmemek adına, en azından bugün biraz gülümseyebilelim diye, hepinizin hepimizin çok iyi bildiği sorunlarımızdan, ÖMK’dan, öğretmene şiddetten, içine atıldığımız yokluk ve yoksulluktan bahsetmeyeceğim.
Ama bilmenizi isterim ki,

Bizler Cumhuriyet öğretmenleriyiz, köy köy, kasaba kasaba onu anlatanlarız.
Bozkırdaki çiçeğe su, karanlığa güneş gibi doğanlarız.
‘’ Öğretmen yalvarmaz,
Öğretmen boyun eğmez,
Öğretmen el açmaz,
Öğretmen ders verir.’’
Diyen Fakir Baykurt’un izinden gidenleriz.

Kurtuluşun ve kuruluşun kıymetini bilenleriz. Bilimin öncülüğünde mücadeleden vazgeçmeyen
Mustafa Kemal öğretmenleriyiz… Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlar iyi eğlenceler dilerim…

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com