Ana sayfa » Güncel » YAPAY ZEKA’YI KULLANIYOR, ÜNLÜ İSİMLERE SAHTE REKLAM YAPTIRIYORLAR!…

YAPAY ZEKA’YI KULLANIYOR, ÜNLÜ İSİMLERE SAHTE REKLAM YAPTIRIYORLAR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İnternet dolandırıcıları genellikle alışveriş sitelerini kopyalayarak ya da farklı yöntemlerle vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Dolandırıcıların artık yapay zekayı da kullandıkları ortaya çıktı.

Uzmanlar, dolandırıcıların ünlü isimlerinin seslerini ve görüntülerini yapay zeka ile kopyalayarak sahre reklamlar yaptığını belirtiyor. Sosyal medya platformlarında kullanılan sahte içerikler ile dolandırıcılar vatandaşları sahte haber sitelerine yönlendiriyor. Vatandaşların tanıdıkları kişileri görerek sahre reklamlara itibar etmemeleri gerektiğinin altı çiziliyor.

Sosyal medya uzmanı Erdem Cırık, son dönemde sosyal medyada sahte içeriklerin arttığını ve kullanıcıları dolandırmak amacıyla yaygın şekilde kullanıldığını ifade ederek, “Araştırmalarımızda, sosyal medyada açtığımız sahte hesaplarla 90’dan fazla sahte reklam tespit ettik. Bu reklamlarda, devlet adamları ve ünlülerin resimleri, videoları ve seslerinin yapay zeka ile klonlandığını gördük” dedi.

Reklamlara tıklayan kullanıcıların sahte haber sitelerine yönlendirildiğini belirten Cırık, “Bu sitelerde manipülatif içerikler üretiliyor. Örneğin, birisinin yüksek kazanç sağladığına dair sahte haberler yapılıyor ve kullanıcılar bu içeriklere inanarak dolandırıcıların tuzağına düşüyorlar” ifadesinde bulundu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com