Per, 5 Şub 2026
10.7 C
İzmir

KILIÇDAROĞLU ÖFKESİNİ YANSITTI: “50 YIL SONRA 1. OLAN PARTİSİYLE ÖVÜNMESİNİ BEKLERDİK” TEPKİSİNİ ALDI!…

KUZEYEGEHABER-Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KRT TV’de yaptığı açıklamalar, parti içinde şaşkınlıkla karşılandı. Parti içindeki bir yönetici, Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na öfke duyduğunu belirtirken, Özel’in açıklamalara yanıt vermeyi düşünmediği ifade edildi. Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimler “İçini döktü ancak bu kadarını beklemiyorduk” dedi.

“50 YIL SONRA BİRİNCİ OLAN PARTİSİYLE ÖVÜNMESİNİ BEKLERDİK..”

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programı izledikten sonra çok üzüldüğünü ve sabaha kadar uyuyamadığını ifade eden bir CHP yöneticisi, “Genel başkanımızdan böylesi suçlamalar duymayı beklemezdik. 50 yıl sonra birinci parti olmuşuz, partisinin bu başarısıyla övünmesini beklerdik ama olmadı” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının parti içi tartışmaları gündeme getireceğini ve bunun doğru olmadığını belirten parti yöneticisi, “Bu meseleleri tartışmamak, tartıştırmamak lazım. Çünkü halkın çok daha önemli sorunları var, bu sorunları konuşmamız, çözmek için çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL CEVAP VERMEYİ DÜŞÜNMÜYOR…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ya da parti yöneticilerinden birinin Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt verip vermeyeceğinin sorulduğu parti yöneticisi, “Genel Başkan da cevap vermeyi düşünmüyor, biz de düşünmüyoruz. Bu tartışmaya girmeyeceğiz” yanıtını verdi.

“İMAMOĞLU’NA ÖFKELİ”

Bir başka parti yöneticisi, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında, seçimden sonra değişim çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu’na öfke gördüğünü ifade etti. CHP’yi değişimin başarıya taşıdığını belirten yönetici, “Partiyi, yeni yönetimi takdir etmesini beklerdim. Ama ne bir önceki seçimin özeleştirisini yaptı ne de yerel seçim başarısını takdir etti. Açıklamalarıyla kendisine zarar verdi” dedi.

Kurultay döneminde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen CHP’liler de Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun daha kucaklayıcı olmasını beklediğini ifade eden bir milletvekili, “Yerel seçim başarısını takdir etmeli ve ‘Ben partinin bir neferiyim’ demeliydi. Programda söyledikleri benim için hayal kırıklığı oldu” diye konuştu.

“İÇİNİ DÖKTÜ, BU KADARINI BEN DE BEKLEMİYORDUM”

Kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir başka isim de “Genel başkan içini döktü. Kurultay sürecinde çok fazla şey yaşandı. Bir patlama oldu diyebiliriz. Açıklamalarının sert olmasını bekliyordum ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Gene de Kemal Bey dürüst, çalışkan, partiye katkı sunmaktan başka hiçbir amacı olmayan bir isim. Kemal Bey düşmanlığı doğru değil. Söylediklerini doğru okumak lazım. Her sözü doğru. Ama keşke ‘delegeler isterse aday olurum’ demeseydi” diye konuştu.

Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerden bir diğeri de Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında Ekrem İmamoğlu’na tepkisinin çok açık olduğunu kaydetti. “Adeta yeni Genel Başkan ve yönetimini çalıştırmamak ve zor durumda bırakmak gibi bir tavır içindeydi” diyen CHP milletvekili, “Benim Kemal Bey’e olan sevgim, saygım, vefam sonsuzdur ve herkes bilir bunu. Ama açıklamalarına anlam vermekte zorlanıyorum” dedi.

Bir başka CHP’li ise “Ben partiliyim. Genel başkanlar geçici parti kalıcıdır. Şu an genel başkanımız Özgür Özel” değerlendirmesini yaptı.

“Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan mı olmak istiyor?” diye sorulan partililerin büyük çoğunluğu, bu ihtimalin çok düşük olduğunu ifade etti. Bir önceki kurultayda tüm belediyeler Kılıçdaroğlu’nu desteklerken kaybettiğini hatırlatan partililer, 31 Mart seçim başarısının ardından Kılıçdaroğlu’nun kurultay için yeterli imzayı toplamasının da kazanmasının da çok zor olduğunu söyledi…

blank

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

Elektrikli Otomobil Devri Başlamadan Bitebilir!…

Batı dünyasında henüz çok tanınmayan Yuchai, kısa süre içinde...

BU 5 ÜLKE TÜRK VATANDAŞLARINA ORTALAMA YÜZDE 95 ORANINDA VİZE VERİYOR…

Bu ülkeler Türk pasaportuna sahip vatandaşlara vize konusunda neredeyse...

ZAHAROVA: “UKRAYNA’YA GÖNDERİLECEK BATI BİRLİKLERİ HEDEF SAYILACAK!…”

KUZEYEGEHABER-Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya...

‘İMAMOĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANI ÖZKAN’DAN CHP’YE UYARI!: “MİLLİYETÇİ SEÇMEN SLOGAN DEĞİL GÜVENCE DUYMAK İSTER…”

KUZEYEGEHABER-Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda grubu bulunan siyasi...

EN DÜŞÜK MAAŞ 52 BİN LİRA OLDU, İŞÇİLER DAVUL-ZURNA İLE KUTLADI…

KUZEYEGEHABER-Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan...

Başlıklar

Elektrikli Otomobil Devri Başlamadan Bitebilir!…

Batı dünyasında henüz çok tanınmayan Yuchai, kısa süre içinde...

BU 5 ÜLKE TÜRK VATANDAŞLARINA ORTALAMA YÜZDE 95 ORANINDA VİZE VERİYOR…

Bu ülkeler Türk pasaportuna sahip vatandaşlara vize konusunda neredeyse...

ZAHAROVA: “UKRAYNA’YA GÖNDERİLECEK BATI BİRLİKLERİ HEDEF SAYILACAK!…”

KUZEYEGEHABER-Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya...

‘İMAMOĞLU’NUN ESKİ DANIŞMANI ÖZKAN’DAN CHP’YE UYARI!: “MİLLİYETÇİ SEÇMEN SLOGAN DEĞİL GÜVENCE DUYMAK İSTER…”

KUZEYEGEHABER-Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda grubu bulunan siyasi...

EN DÜŞÜK MAAŞ 52 BİN LİRA OLDU, İŞÇİLER DAVUL-ZURNA İLE KUTLADI…

KUZEYEGEHABER-Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan...

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ KURALLAR…

KUZEYEGEHABER-Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların...

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT!…

KUZEYEGEHABER-Ticari araç sürücülerinin mesleki yeterliliğini belgeleyen SRC sınavlarında kapsamlı...

THY UÇAĞINDA MOTOR YANGINI PANİĞİ!…

KUZEYEGEHABER-Katmandu'dan kalkan THY'nin uçağı motor yangını sebebiyle Kalküta'ya iniş...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler