Ana sayfa » Güncel » KARA: “BU TABLO’YU DÜZELTMENİN YOLU, TL’YE GÜVENİ TESİS ETMEKTİR…”

KARA: “BU TABLO’YU DÜZELTMENİN YOLU, TL’YE GÜVENİ TESİS ETMEKTİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Akademisyen ve eski başekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası’nın net rezervlerindeki değişimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Paylaştığı grafikler, döviz kuru müdahalelerinin 2018 sonrası belirgin şekilde arttığını gösterdi. Kara, bu durumun döviz piyasalarındaki gelişmeler üzerinde önemli etkileri olduğuna dikkat çekti.

Kara, sosyal medya hesabında paylaştığı grafikle 2018’den bu yana döviz kuru müdahalelerinin arttığını belirtti ve bu sorunun çözüm yolunun TL’ye olan güveni sağlamak olduğunu vurguladı.

Prof. Kara, Türk Lirası’na olan güvenin düşük ve istikrarlı enflasyonla tesis edilebileceğini ifade etti.

Paylaşımında, döviz kuru müdahalelerinin artışına dikkat çekerek, ekonomik istikrarın ve TL’ye olan güvenin yeniden sağlanmasının gerekliliğini belirtti.

Kara, paylaşımında, “Bu tabloyu düzeltmenin yolu TL’ye güveni tesis etmektir. O da düşük ve istikrarlı enflasyonla mümkün” ifadelerini kullandı.

İktisadi Yönelim Anketi’ne dikkat çeken Hakan Kara, devamındaki paylaşımında ise şunları söyledi:

İktisadi Yönelim Anketi’nde, firmaların gelecek üç aydaki satış fiyat beklentisinde sınırlı bir iyileşme görülüyor, ancak iç piyasa siparişlerinde ılımlı bir yavaşlama dikkat çekiyor. Bu dengelenme açısından olumlu olsa da, enflasyonu hedeflere çekme konusunda henüz yeterli değil.

Kara, dünkü Merkez Bankası Faiz Politikası’na ilişkin yaptığı paylaşımında da dikkat çeken bir değerlendirmede bulunmuştu.

Kara, Merkez Bankası, KKM politikası kapsamında seken adam olarak adlandırılan ekonomik sorunları kontrol altına alırken, aynı zamanda sermaye girişlerini yönetme, kredi genişlemesini yavaşlatma ve piyasadan likiditeyi çekme gibi bir benzetme yaptı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com