Ana sayfa » Siyaset » ŞİMŞEK: “PROGRAMIMIZ ÇALIŞIYOR, FİNANSAL GÖSTERGELERİMİZ İYİLEŞİYOR…”

ŞİMŞEK: “PROGRAMIMIZ ÇALIŞIYOR, FİNANSAL GÖSTERGELERİMİZ İYİLEŞİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Programımız çalışıyor, finansal göstergelerimiz iyileşiyor” diyerek,

Risk primini gösteren CDS’nin geçen yılın mayıs ayına göre 435 baz puan azalarak 2020 yılının şubat ayından sonraki en düşük seviyesi olan 268 baz puana gerilediğini açıkladı.

Şimşek açıklamasının devamında, 2023 yılının ağustos ayından itibaren kesintisiz olarak gerileyen Kur Korumalı Mevduat stoku’nun yüzde 36 azalırken nominal düşüş 1,2 trilyon TL’ye ulaştığını, bu dönemde, TL mevduatların toplam içindeki payının 14 puan arttığını ifade etti.

Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaştığını belirten Şimşek, swap hariç net uluslararası rezervlerde son bir buçuk aydaki iyileşmenin 42 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Şimşek, “Programımızın olumlu sonuçları ve artan güven ile güçlenen finansal istikrar dezenflasyona önemli katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ŞİMŞEK’E TEPKİ GÖSTERDİ!…

Şimşek’in açıklamasına bazı sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Bir sosyal medya kullanıcısı Şimşek’in enflasyonla mücadele sözünü ti ye aldı. Sosyal medya kullanıcısı yazdığı yazının altına bir kasap reyonundan etleri ve fiyatlarını da koydu.

“ALIM GÜCÜ DÜŞÜK KALDIĞI İÇİN GÜNCELLEME YAP..!”

Sosyal medya kullanıcısı Şimşek’in X’den yaptığı paylaşıma şunları söyledi,

“Enflasyon %69 aynen..! Ama nasıl mücadele ediyorlar bir görseniz akıllara zarar.. Asgari ücrete ve emekliye zam yapma köprü ve otoyol geçiş ücretleri düşük kalmıştı güncelleme yapmıştınız ya! Alım gücü düşük kaldığı için GÜNCELLEME YAP..!”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com