Sal, 3 Şub 2026
3.5 C
İzmir

ERTÜRK: “ALİAĞA’MIZIN İL OLMA VAKTİ GELMİŞTİR…”

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de sanayisi ve ticareti en güçlü ilçelerden biri olan; petrokimya, demir çelik, enerji, liman-lojistik ve gemi söküm gibi stratejik sektörlere ev sahipliği yapan Aliağa, 2023 yılını da oldukça hareketli geçirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), tarafından açıklanan verilerde kurulan şirket sayısının 2023’te yıl bir önceki yıla göre yüzde 8.3 azalışla 128 bin 528’e gerilediği, kapanan şirket sayısının ise yüzde 11.7 artışla 25 bin 883’e yükseldiği görüldü. Aliağa’da ise Türkiye genelinin aksine 2023’te açılan şirket sayılarında artış yaşanırken, kapanan şirket sayıları da azalış gösterdi.

Ekonomide yaşanan dalgalanmalarla şirketler açısından zor bir yıl olan 2023 yılında, ilçede açılan firma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,57 oranında artarken, kapanan firma sayısında ise 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında azalma oldu.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 2023 yılında ALTO’ya 322 şirketin kayıt yaptırdığını, 98 firmanın ise kaydını sildirdiğini belirtti.

Açılan şirket sayısı 322’ye yükseldi…

Aliağa iş dünyası olarak ekonomide yaşanan olumsuzlukların negatif etkilerine rağmen, ülke ve bölge ekonomisine değer katmaya sürdürdüklerini belirten Başkan Ertürk, “2022 yılında şehrimizde toplam 317 şirket kurulmuştu, 2023 yılında bu rakam yüzde 1,57 düzeyinde artarak 322’ye yükseldi.

2022 yılında kentte kapanan şirket sayısı ise 109’dan 98’e geriledi. Böylece kapanan şirket sayısında düşüş oranı yüzde 10 oldu. Yatırımcılarımız olumsuz şartlara rağmen üretim, yeni yatırım, ihracat yapma ve istihdam yaratma isteğini sürdürüyor” dedi.

‘Hedefimiz, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat’

Türkiye’nin hedeflerine, Aliağa gibi üretim kentlerinin yatırım ortamlarının iyileştirilerek ortaya konulacak yoğun çalışmalarla ulaşacağını vurgulayan Ertürk, “Aliağa iş dünyası, içerisinde bulunduğumuz şartlara rağmen yatırımdan, üretimden vazgeçmiyor. Bu süreçte en önemli hedefimiz, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat. Yeni açılan şirketlerimizle birlikte Aliağa’mızın ekonomideki başarısı sürecek ve kentimizin yıldızı daha da parlayacaktır. Büyük bir özveriyle çalışan ve kentimizin geleceğine yatırım yapan girişimcilerimize ve iş dünyamızın tüm temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

‘Aliağa’mızın il olma vakti gelmiştir’

Aliağa’nın yaşadığı hızlı büyümenin getirdiği birtakım sorunlar olduğunu ve bu sorunların uzun zamandır çözüm beklediğini de dile getiren Başkan Ertürk, “Türkiye’nin önemli üretim ve ticaret üslerinden olan Aliağa’da makro planlara ihtiyaç var. Bölgemizin 30 yılını kapsayan sürdürülebilir makro planlar oluşturmalıyız. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden konuta, sanayiden tarıma geleceğimizi şekillendirecek ve daha güzel yarınlara ulaşmamızı sağlayacak planlarımızın olması lazım.

Mevcut durumumuzda planlama ve sorunların çözüme kavuşma hızı, ilçemizin gelişim hızına yetişemiyor. Gelişiminin daha da artması yaşanan sorunlara hızlı çözümlerin üretilebilmesi ve karara bağlanabilmesi, hızlı büyümeyi taşıyabilmesi ve ülkemize daha fazla katma değer sunması adına Aliağa’mızın il olma vakti gelmiştir.

İlçemizin il olması durumunda tüm alanlarda karar mekanizması daha hızlanacak ve potansiyelinin tamamını kullanması durumunda ülkemize ve bölgemize çok daha büyük katkılar sağlayacaktır” dedi…

blank

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

DÜNYA’NIN EN GÜVENİLİR ÜLKELERİ BELLİ OLDU. İŞTE TÜRKİYE’NİN SIRALAMADAKİ YERİ…

KUZEYEGEHABER-Toplum Çalışmaları Enstitüsü, "Dünyada Toplumsal Güven" raporunu kamuoyuyla paylaştı. Ülkelerdeki...

İTO AÇIKLADI: “FİYATI EN ÇOK ARTAN VE AZALAN ÜRÜNLER…”

KUZEYEGEHABER-İstanbul'da ocak ayında fiyatı en çok artan ve azalan...

AKBAŞOĞLU:”GABAR PETROLÜ EMEKLİYE REFAH PAYI OLACAK…”

KUZEYEGEHABER-AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı...

Başlıklar

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

DÜNYA’NIN EN GÜVENİLİR ÜLKELERİ BELLİ OLDU. İŞTE TÜRKİYE’NİN SIRALAMADAKİ YERİ…

KUZEYEGEHABER-Toplum Çalışmaları Enstitüsü, "Dünyada Toplumsal Güven" raporunu kamuoyuyla paylaştı. Ülkelerdeki...

İTO AÇIKLADI: “FİYATI EN ÇOK ARTAN VE AZALAN ÜRÜNLER…”

KUZEYEGEHABER-İstanbul'da ocak ayında fiyatı en çok artan ve azalan...

AKBAŞOĞLU:”GABAR PETROLÜ EMEKLİYE REFAH PAYI OLACAK…”

KUZEYEGEHABER-AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı...

AKP’Lİ BELEDİYE’YE YÖNELİK YOLSUZLUK DAVASINDA TUTUKLU SANIK KALMADI!…

KUZEYEGEHABER-AKP'li Yahşıhan Belediye Başkanı Ahmet Sungur dahil 5'i tutuklu...

ERDOĞAN, ÖZEL’E KARŞI DA KAYBEDİYOR!…

KUZEYEGEHABER-Anayasal olarak halihazırda zamanında yapılan seçimlerde aday olamayan Erdoğan,...

HUCKABEE: “TÜRKİYE F-35’LERİ ANCAK BİR ŞARTLA ALABİLİR…”

KUZEYEGEHABER-ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Türkiye’nin ABD’den F-35 savaş...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler