Sal, 3 Şub 2026
13 C
İzmir

22 SENEDİR 2. EL GİYSİ SATIYOR, “BOĞAZ TOKLUĞUNA ÇALIŞIYORUZ, GEÇİNEMİYORUZ” DİYOR…

KUZEYEGEHABER-Malatya’da uzun yıllar adliye binasının arkasında hizmet veren, daha sonra büyükşehir belediyesinin alışveriş merkezine taşınarak yer sorunu çözülen bit pazarı esnafı, hayat pahalılığı nedeniyle satış yapamamaktan şikayet ediyor.

Malatya’da hayat pahalılığı ikinci el eşyaların satıldığı ‘bit pazarı’na olan ilgiyi azalttı. 22 senedir ikinci el giyim eşyası satan Turan Arıs, “Vatandaş alım gücü düştüğü için buraya gelmiyor” dedi.

“PEK FAZLA İLGİ YOK…”

Malatya Büyükşehir Belediyesi alışveriş merkezinin esnaf temsilcisi Mustafa Orhan, “Eski yerimiz temiz olmadığı için vatandaşlarımız girmiyordu. Orası kapalı bir kutuydu. Vatandaş oraya girip alışveriş yapmıyordu” dedi. Uygun fiyata giyim eşyası sattıklarını dile getiren Orhan, “Bir pantolonu 50 liraya satıyoruz. Çarşıda pantolon fiyatı 150 lira.

Burası yeni olduğu için pek fazla ilgi yok ama ileride çok ilgi göreceğini umut ediyoruz” diye konuştu. Orhan, daha çok pantolon, gömlek ve ayakkabı sattıklarını ifade ederek, merkezde pahalı olduğu için vatandaşların kendilerini tercih ettiğini ancak merkezin yeni kurulmasından dolayı ilginin çok fazla olmadığını söyledi.

“BOĞAZ TOKLUĞUNA ÇALIŞIYORUZ…”

22 yıldır ikinci el giyim eşyası satan Turan Arıs ise 5 aydır yeni yere taşındıklarını ve boğaz tokluğuna çalıştıklarını kaydetti. Arıs, alım gücünün düşmesinden dolayı vatandaşların eskisi gibi rağbet göstermediklerini belirterek şunları söyledi:

“Biz de artık mal alamıyoruz. Bir pantolon için 50-60 lira istiyorlar, biz 20-30 liraya satıyoruz. Sattığımız ürünün yerine yeni ürün alamıyoruz. Vatandaşında alım gücü düştüğü için buraya gelmiyor. Genelde inşaatta çalışanlar ve köylü vatandaşlar bize geliyor. Ucuz diye buraya geliyorlar. Genelde pantolon ve ayakkabı alıyorlar.

Satışlar durgun. Emekli olmazsak biz burada geçinemeyiz. Eski yerimiz iyiydi, yeni yere getirdiler. Aldığımız maaşla ancak kiramızı ödüyoruz. Boğaz tokluğuna buradayız. Babamdan kalma bu işi 22 yıldır yapıyorum. Eski yerde işimiz iyiydi. Burada kira biraz yüksek, boğaz tokluğuna çalışıyoruz…”

(ANKA)

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

“ÇARŞI-PAZARDA FİYATLAR UÇUYOR AMA TÜİK YALAN ORANLARLA PEMBE BİR TABLO ÇİZEN İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR..”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

Başlıklar

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler