Ana sayfa » Siyaset » OĞUZHAN: “ALİAĞA’NIN MALLARI SATILIYOR, KILIFINA UYDURULMAYA ÇALIŞILIYOR..”

OĞUZHAN: “ALİAĞA’NIN MALLARI SATILIYOR, KILIFINA UYDURULMAYA ÇALIŞILIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, yerel basın mensuplarına yönelik kahvaltılı toplantı düzenledi.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özlem Şan Oğuzhan Başkan Serkan Acar’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu başta battı-çıktı projesi ve meslek hastalıkları hastanesi olmak üzere Belediye Başkanı Serkan Acar’a yönelik eleştirilerde bulundu. Oğuzhan şunları söyledi:

ALİAĞA’NIN MALLARI SATILIYOR, KILIFINA UYDURULMAYA ÇALIŞILIYOR..”

“Aliağa’nın malları satılıyor, kılıfına da uydurulmaya çalışılıyor. Biz bununla ilgili 8 Aralıkta Avukatımız Pelin Evranos Aktaş’a vekalet vererek davamızı açtık. Meclis üyelerimiz de bu konuda bazı girişimlerde bulundular. Ek bütçe talebine ilişkin de dava açıldı ayrıca. Meclis toplantısında Başkan Acar satmayacağım dedi ancak tabiri caizse mürekkebi kurumadan, o söz uçmadan satışlar gündeme geldi.

“BAŞKAN ACAR, SATMAYACAĞIM DİYOR, TAM TERSİNİ YAPIYOR..”

Perşembe günü Encümende sanayi sitesindeki arazi için yeniden bir satış gündeme geldi ancak ihaleye kimse girmediği için satış gerçekleşmedi. Artık biz bu tür işlemlerin altında sürekli bir şaibe arar olduk. Çünkü satmayacağım diyor, tersini yapıyor, o yüzden Başkan Acar’a hiç güvenimiz kalmadı.

“BİZİM İKTİDARIMIZDA KÖYLERE YENİDEN TÜZEL KİŞİLİKLERİ KAZANDIRILACAKTIR..”

Bizler muhalefet partileri olarak Aliağa’nın tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Samurlu’ya gittiğimizde oradaki yaşlı amcalar, biz buraların parasını verip aldık dediler bize. Benim atalarımın parayla aldığı yeri bu adam satıyor dediler, bu satış işlemlerinin vatandaşa yansıttığı duygu bu şekilde. Köy malları emanettir, bir yasa değişikliği ile köy mallarını belediyenin malları yaptılar. Ancak Millet İttifakının iktidarında yerel yönetimlere yeniden tüzel kişilik kazandırılacaktır. Siz, emanet aldığınız malları satar mısınız?.

Yatırım yapacaksan emanet mallarla değil, kendi öz kaynaklarınla yapmalısın. Elbette ki satılması gereken yerler de olabilir. Bunların satışına hiç bir zaman karşı çıkmayız. Ancak bu tür satışlara evet dememiz mümkün değil.

“TERSANENİN DİBİNE HASTANE YAPIYORLAR, KİM GİDİP-GELECEK ORAYA?..”

Oğuzhan Özşahin: “Tersanenin ortasına Meslek Hastalıkları Hastanesi yapıyorlar, kim gidecek oraya?. Bugün dolmuş 7.5 lira, yarın olacak 15 lira, gittin-geldin olacak 30 lira, kim gidip-gelebilir. Hastanenin inşaatı başlamadan mecliste biz bunu söyledik. Tersane ile iç içe hastane doğru olur mu dedik. Ayrıca orada oluşacak kimyasal bir kirlilik söz konusu.

“BATTI ÇIKTI PROJESİ İYİDİR, ANCAK KRONİKLEŞMİŞ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEKTEN UZAKTIR…”

Oğuzhan: “Battı-çıktı meselesine gelirsek, bu proje trafik sorununu çözmekten uzaktır. Nereye yapılırsa yapılsın hiç bir battı-çıktı kesin çözüm değildir. Bu, aslında birazda vizyonsuzluğun göstergesidir. Yani alışılagelmiş, klasik günü kurtarma çabalarıdır bunlar. Oradaki esnafa da olumsuz yansımaları olacaktır diye düşünüyoruz. İşte bir örnek, İzmir Caddesi, başta oradaki esnafta memnuniyetle karşılamıştı ama şu anda gördük ki hiç kimseye bir faydası yok. Battı-çıktı yıllardır konuşulan bir şey. Ancak artık devir değişti, kalıcı olacak farklı şeyler üzerinde durmak gerekiyor.

“UZUN ZAMAN ÖNCE SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN UZAKLAŞILDI, ALİAĞA’DA HERHANGİ BİR SOSYAL DONATI VAR MI?..”

Uzun zaman önce sosyal belediyecilikten uzaklaşıldı, kreş kapatıldı, kadın sığınma evi kapatıldı. Aliağa Belediyesinin sosyal belediyecilik olarak anladığı tek şey, erzak dağıtmak olsa gerek. Bu işi yardım sevenler de yapıyor. Aliağa Belediyesi bir dernek değil, hayır kurumu değil. Belediyelerin vizyonu o kadar geniş olmalı ki. Mağdur olan kadınlar, çocuklar, yaşlılar var. İçinde bulunduğumuz hafta Yaşlılar Haftası. Aliağa’da yaşlılarımıza yönelik herhangi bir sosyal donatı var mı?. Bu konuda meclis üyesi arkadaşlarımız öneri de bulundu ancak kabul görmedi bu öneriler.

ÇİĞLİ’DE KAÇ TANE ÜNİVERSİTE VAR, NEDEN ALİAĞA’DA TEK BİR ÜNİVERSİTE BİLE YOK?..”

Yurtlarımız vardı biliyorsunuz. Çocuklarımız tarikatların kucağına düştü. Aliağa’da bir meslek yüksekokulu var. Keşke bu başkan da biraz çabalasaydı da bir fakültemiz de olsaydı. Bugün Çiğli de kaç tane üniversite var, neden Aliağa’da bir tane bile yok?. Aliağa her türlü imkana sahip üstelik. Nerede arsa var, nerede inşaat var, bunlarla uğraşıyor belediye yönetimi.

Kuzey Ege Haber- Arsa ve arazi satışları bağlamında soruyorum bunu, meclis üye dağılımında 14’e 12’lik bir tablo’dan buraya gelinmiş olması sizde nasıl bir düşünce uyandırıyor Özlem Hanım, sizin açınızdan üzücü bir şey midir, bu tablonun sebebi nedir?. Çünkü seçimde oluşan o tablo ile bu türden satışlar engellenebilirdi, doğru mudur?.

“ETİK OLARAK NEREDEN SEÇİLDİYSE ORADA DURMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM..”

“Ayrılan arkadaş bizim partimize üye olmadığı için ben o konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Bu konuda o partideki arkadaşların açıklama yapması daha yerinde olur. Ancak etik olarak nereden seçildiyse orada durması gerektiği inancındayım. Benim fikrim bu noktada..”

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com