Per, 5 Şub 2026
11.3 C
İzmir

YEMEKSEPETİ YENİDEN HACKLENDİ, 30 MİLYON KULLANICININ VERİLERİ ORTALIĞA SAÇILDI!…

KUZEYEGEHABER-Yemeksepeti’nin 8 aylık aradan sonra yeniden hacklendiği iddia edildi. Hackerlar Nevzat Aydın’a ulaştıklarını iddia ederken Yemeksepeti’nden açıklama geldi.

Türkiye’nin en büyük yemek sipariş platformlarından olan Yemeksepeti, yaklaşık 8 ay önce hacklenmiş ve kullanıcı verileri Bitcoin karşılığında satışa çıkarılmıştı. Bu olayın ardından şirketin kurucusu Nevzat Aydın, platformun kullanıcılarından özür dilemiş ve “Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm gelişmeleri yapmayı sürdürüyoruz.” demişti.

Ancak hem yaşanan skandaldan hem de Aydın’ın açıklamasından aylar sonra Yemeksepeti’nin tekrar saldırıya uğradığı iddia edildi.

Saldırganlar, veriler karşılığında kripto para ile ödeme istiyor.

Yemeksepeti’ni hackleyen ve Nevzat Aydın’a ulaşan hackerlar, Aydın ile olduğunu iddia ettikleri konuşmaları da ayrıca Mesut Çevik’e de e-posta yoluyla gönderdi. E-postayı Twitter hesabından paylaşan Çevik, Yemeksepeti’ni etiketleyerek, “Veriler yine ortaya saçılmış sanırım. Az önce eposta aldım. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?” diye sordu.

Hackerlar Nevzat Aydın’la konuştuklarını iddia ederek bu konuşmaların kaydını Mesut Çevik’e gönderdi.

Yaşanan olayların ardından gazeteci İbrahim Haskoloğlu’da hacker’lara ulaştığını ve iddiaları kanıtlaması için adresini ve telefon numarasını göndermelerini istedi. Haskoloğlu, hackerların kendisine doğru telefon numarasını ve adresini gönderdiğini açıkladı.

Öte yandan kısa bir süre önce Yemek Sepeti’nin CEO’luğundan istifa edip yerini Mert Baki’ye bırakan Aydın’ın istifa etmesinin nedeninin “Hacklenme” olduğu iddia edildi…

blank
blank
Merhaba Mesut. Bu oldukça yeni veri sızıntısı olayını takipçilerinle paylaşman için bu bilgileri sana da gönderiyoruz.
blank
Merhaba Nevzat. Sana kötü haberlerimiz var, yeniden hacklendiniz. Elimizdeki verilen 2021 Mart ayındaki sızıntıdan kalma olmadığını kanıtlamak için sana 2021 Nisan ayından sonraki bazı verileri gönderiyoruz. Lütfen dikkatlice oku ve bize hemen dönüş yap.
blank
Soru: Ne istiyorsunuz?
Cevap: Bitcoin ile ödeme. Bize cevap verdiğinde miktari konuşabiliriz.
blank
Soru: Elinizde ne var?
Cevap: İçinde isimlerin, telefon numaralarının, adreslerin, e-posta adreslerinin, adres tariflerinin ve bazı kredi kartlarının son 4 hanesinin olduğu 30 milyon satırdan fazla bilgi.
blank
Soru: Size para versem bile bu verilerin hepsini paylaşmayacağınıza ya da satmayacağınıza nasıl güvenebilirim?
Cevap: Güvenemezsin, Ama senin ödemenden sonra verileri satmakla ilgilenmiyoruz.
blank
Soru: Bu verilerin son sızıntıyla alakalı olduğunu nasıl bilebilirim?
Cevap: Dediğim gibi bunun için bir sürü kanıtım var. E-postanın sonundaki son 2 veriyi kontrol edebilirsin.
blank
Soru: Son sızıntıdan sonra (8 ay önceki) bizi nasıl tekrar hacklediniz?
Cevap: Öncelikle, işe yaramaz güvenlik mühendislerinize ve size penetration test (sistemin siber saldırıya dayanaklılığını test etmek amacıyla kasıtlı olarak yapılan saldırılar) yapan danışmanlık şirketinde güvenmemelisiniz. Belki size tam olarak nasıl yaptığımızı söyleyebiliriz ama bu yapacağınız ödemeye göre değişir.
blank
Soru: Bu sızıntıyı benden başka bilen var mı?
Cevap: Hayır, şu anda yok. Şirketin CEO, CTO ve diğer ortaklarınızı bile henüz bilgilendirmedik. Şu anda sadece sen biliyorsun ama bu durum davranışına göre değişebilir.
blank
Soru: Peki ödemek istemezsem sonrasında ne olacak?
Cevap: Bir önceki sızıntıda yaklaşık 2 milyon TL ceza aldığınızı biliyoruz. Araştırmalarımıza göre bu kez 2 milyon TL’den daha fazla ceza ödeyeceksiniz ve şirketiniz yaşanan güven kaybı sebebiyle zarara uğrayacak. Bu bilgileri paylaşmak için Türkiye’deki birçok gazetecinin e-posta ve telefon numaralarını bulduk. İkinci veri ihlalinin yaratacağı kaosu tahmin edebilirsin. Ayrıca ilk sızıntıdaki verileri hiçbir yerde paylaşmadık. Önceki veriler için ödeme yapmış olabilirsin ama öncelikle 100 bin kullanıcının verisini ücretsiz bir şekilde paylaşacağız. Ardından potansiyel alıcılarla iletişime geçeceğiz.
blank
Türk halkının ikinci sızıntıdan sonra nasıl tepki vereceğini düşün. Şirketinin güvenini düşün. KVKK’dan gelecek olan 2 milyon TL’den fazla olan ikinci cezayı düşün.
Biz, senden sadece küçük bir miktar para talep ediyoruz. Sonrasında sana ne yaptığımızı açıklayabiliriz, çünkü bugün 100 tester ile yaptığın testlerde bile herhangi bir sorun bulamadınız 🙂
Bu kez bize inanmazsan üçüncü kez hacklenebilirsin.
blank
Yemeksepeti, olayın internette yayılmasının ardından resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada hackerların fidye talebine olumsuz yanıt verdiklerini ve yasal süreci başlattıklarını açıkladılar. Açıklamada ayrıca yapılan kontrollerin ardından sistemlerde herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı tespit edemediklerini de açıklayan Yemeksepeti yetkilileri, süreci paylaşacaklarını söyledi..

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

“BU BİR YOKSULLAŞTIRMA POLİTİKASIDIR, ÇÖZÜM NET, PRİM-KAZANÇ ESESIYLA İNTİBAKTA…”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

Aliağa, Ege’nin Dış Ticaret Yükünü Taşımaya Devam Ediyor…

KUZEYEGEHABER-Küresel ticarette dalgalanmaların ve bölgesel risklerin arttığı bir dönemde...

ASAL ARAŞTIRMA: “VATANDAŞIN YÜZDE 80’İ, EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ZAMMI YETERSİZ BULDU…”

KUZEYEGEHABER-Açlık sınırı 31.224 TL'nin üzerindeyken en düşük emekli maaşına...

“ALIN TERİ YOK SAYILDI, UMUT TÖRPÜLENDİ, EMEKLİ YALNIZ BIRAKILDI, SUSMAMIZI BEKLEMEYİN!…”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

HALLERDE ZİRVE İZMİRİN…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı haller, “laf değil iş” diyerek...

Başlıklar

“BU BİR YOKSULLAŞTIRMA POLİTİKASIDIR, ÇÖZÜM NET, PRİM-KAZANÇ ESESIYLA İNTİBAKTA…”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

Aliağa, Ege’nin Dış Ticaret Yükünü Taşımaya Devam Ediyor…

KUZEYEGEHABER-Küresel ticarette dalgalanmaların ve bölgesel risklerin arttığı bir dönemde...

ASAL ARAŞTIRMA: “VATANDAŞIN YÜZDE 80’İ, EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ZAMMI YETERSİZ BULDU…”

KUZEYEGEHABER-Açlık sınırı 31.224 TL'nin üzerindeyken en düşük emekli maaşına...

“ALIN TERİ YOK SAYILDI, UMUT TÖRPÜLENDİ, EMEKLİ YALNIZ BIRAKILDI, SUSMAMIZI BEKLEMEYİN!…”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

HALLERDE ZİRVE İZMİRİN…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı haller, “laf değil iş” diyerek...

BAŞKAN TUGAY: “DEPREMZEDELERE YÖNELİK ÇABAMIZ BUNDAN SONRA DA SÜRECEK…”

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile...

Elektrikli Otomobil Devri Başlamadan Bitebilir!…

Batı dünyasında henüz çok tanınmayan Yuchai, kısa süre içinde...

BU 5 ÜLKE TÜRK VATANDAŞLARINA ORTALAMA YÜZDE 95 ORANINDA VİZE VERİYOR…

Bu ülkeler Türk pasaportuna sahip vatandaşlara vize konusunda neredeyse...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler