Sal, 3 Şub 2026
13 C
İzmir

TABAN VE OY KAYGISI YAŞANIYOR, YAPTIRILAN ANKETLER PAYLAŞILMIYOR..


KUZEYEGEHABER-2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine doğru AKP içinde “taban kaygısı” yaşanmaya başlandı. Ekonomik kriz, “orta kesim” diye adlandırılan kesimin kur artışlarından olumsuz etkilenmesi gibi nedenlerle “AKP’nin giderek oy kaybettiğine” dikkat çekililiyor.

Parti içinde “2023 AKP’nin son iktidar seçimi mi olacak? Jübileye mi hazırlanıyoruz” değerlendirmelerinin yapıldığı kaydediliyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; Parti yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “ekonomi ile ilgili görüşlerini paylaşmaktan geri durduğu, tartışmaya açılmadığı” dillendirilirken, AKP’nin yaptırdığı anketlerin “oy kaybı” nedeniyle artık paylaşılmadığına işaret ediliyor.

TURİZMLE ÇIKIŞ PLANI..

Parti içinde salgının tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte hükümetin swap anlaşmalarında zorlandığı vurgulanıyor. Bu durumun ekonomik krizi derinleştirdiği, kriz üzerinden iktidara yüklenen muhalefetin güçlendiği ifade ediliyor.

Partililerin ekonomi ile ilgili halktan iktidara olan tepkiler konusunda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tartışmaya girmekten kaçındığı, partinin suskunluğa büründüğü” dillendiriliyor.

Erdoğan’ın ise “bu sıkışmışlıktan turizmi canlandırarak kurtulmaya yönelik hamleler içinde olduğu” belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın da “salgının turizm üzerindeki etkisini hafifletmek amacıyla da aşılamaya hız verdiğine” dikkat çekiliyor.

AKP’de “2023 seçimlerinin önceki seçimlere benzemeyeceği” yorumları yapılıyor. Parti içindeki “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki yıla kadar süreci toparlayabileceğini düşünüyoruz. Gerekli swap anlaşmaları da salgının etkisini yitirmesiyle birlikte yeniden gündeme gelecektir.

Ancak bu seçimlerde iktidarın zorlanacağı açık. 2023 ekonomi seçimleri olacak. Taban nasıl toplanacak? Bu sorunun yanıtı aranıyor. Tabanın yeniden AKP’ye yönelmesinin en büyük etkisi ekonomi olacak. Ekonomide toparlanma yaşanamazsa, jübileye mi hazırlanıyoruz diye soruyoruz” söylemleri dikkat çekiyor.

YEREL YÖNETİM HAMLESİ..

AKP’nin “yerel yönetimler üzerinden muhalefete yükleneceği” kaydedilirken Erdoğan’ın, Antalya’daki konuşmasında, “yerel yönetimler üzerinden siyaset yapılacağının işaretini verdiği” belirtiliyor. Bu kapsamda da AKP’nin, yerel yönetimler yasa teklifini vakit geçirmeden TBMM’ye sunmayı amaçladığı ifade ediliyor.

AKP’nin, teklifinde “imar bölgelerindeki değişikliklerin, değişiklik yapıldığı bölgede ilan edilmesi zorunluluğu, ilçe belediyeleri ile il belediyeleri arasında sorun teşkil eden ilaçlama, mezarlık hizmetleri, çöp toplama hizmetleri, asfaltlama hizmetleri gibi yetki kargaşasına son vermek” gibi hükümler yer alıyor. Teklifin, “AKP’yi, hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde güçlendireceği” konuşuluyor.

ANKETLER PAYLAŞILMIYOR..

AKP’nin yurttaşların nabzını tutmak için sürekli anket yaptırdığı biliniyor. Ancak son dönemde AKP’de yapılan anketlerin “paylaşılmadığına” işaret ediliyor. Bunun, “AKP’nin yaşadığı oy kaybından kaynaklandığı” vurgulanıyor..

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

“ÇARŞI-PAZARDA FİYATLAR UÇUYOR AMA TÜİK YALAN ORANLARLA PEMBE BİR TABLO ÇİZEN İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR..”

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu genel başkanı Gönül Boran Özüpak sosyal medya...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

Başlıklar

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

“ÖCALAN UMUDA, AHMETLER MAKAMA, DEMİRTAŞ YUVASINA…”

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

DEPREM SONRASI O BÖLGE DE FELAKET RİSKİ!…

KUZEYEGEHABER-Trabzon açıklarında yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan bölgeye...

TÜİK, OCAK AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI…

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren fiyat gelişmelerine rehber olan enflasyon...

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBELİK’TEN 3 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ…

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk...

Gökyüzünün Karanlık Noktaları: Sebebi Yıllardır Açıklanamayan Uçak Kazaları!…

KUZEYEGEHABER-Havacılık sektörü, bugün dünyanın en güvenli ulaşım yöntemi olarak...

İZMİR’DE SON 88 YILIN SAĞANAK YAĞIŞ REKORU KIRILDI!…

KUZEYEGEHABER-İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 1938 yılından bu...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler