Çar, 4 Şub 2026
3.7 C
İzmir

“AÇ-SUSUZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ, TÜKENDİK!, PATLAYACAK DURUMA GELDİK..”

KUZEYEGEHABER-Mart ayından bu yana pandemiyle gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanlarının emeklilik, istifa ve izin gibi haklarının iptal edilmesinin, üzerlerindeki baskıyı daha da artırdığına dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy, “Tükendik! Patlayacak duruma geldik” dedi.

Özellikle filyasyon çalışmalarının yoğun olduğunu dile getiren Yücesoy, “Biz bütün gün sahadayız. Sabah 8.30’da başlayıp gece 23.00-23.30’a kadar devam eden bir mesai saatlerimiz var. Hafta sonu da dahil” diye konuştu.

“Koordinasyon yok..”

Filyasyon ekiplerinin sistemin yavaşlığından kaynaklı zaman kaybettiğini dile getiren Yücesoy, “Biz hastalara PCR testi yapıp, ilaçlarını dağıtıyoruz. Ama o ilaçlar ne kadar yararlı ne kadar zararlı bilmiyoruz. Araçlarımız yetersiz. Tuvalet ihtiyacımızı bile sahada bulduğumuz bir kafede gideriyoruz.

Yemek vesaire hiç bir şey yok! Zaten kendi kendimize aç, susuz bir şekilde çalışıyoruz. Bunun üzerine bize yukarıdan eleştiriler geliyor. Yok işte vakaya yetişemediniz. Vakanın üzerinden 30 saat 40 saat geçmiş, yok bilmem Türkiye’de kaçıncı olmuşsunuz gibi böyle saçma bir şey var.

Onların istediği sadece vakaların gününde bitmesi ve göstermelik iş yapılması” şeklinde konuştu. Yücesoy, sahadaki eleman açığına da değinerek, “Araç eksikliği, şoför eksikliği var.

Artı araçlarda navigasyon yok. Biz kendi çabamızla hastaları bulmaya çalışıyoruz. Bir koordinasyonsuzluk söz konusu. Artı kendi telefonlarımızı kullanıyoruz. Sürekli hastalar bize dönüyor. 7 /24 telefonlarımız çalıyor” diye konuştu.

Temaslılar çalıştırılıyor Hastanelerde ciddi anlamda bulaş riskinin arttığının altını çizen Yücesoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalıştığım kurumda 9 arkadaşımız Kovid oldu. Dolayısıyla biz izolasyonda kalamıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Sağlıkçıların böyle bir sıkıntısı var. Çok büyük bir şekilde istihdam sıkıntısı var.

Güvenlik soruşturmasına takılan sağlık emekçisi, atanmayı bekleyenler var. Hepsi beklerken bizler de yetemiyoruz. Gücümüz kalmadı, yetmiyoruz! Artık herkes patlayacak.” Testler kısıtlandı Sistemin eksikliğinden kaynaklı bir yere ikinci, üçüncü kez gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Yücesoy, “Bütün temaslılardan 6 yaşa kadar PCR testi alıyorduk. Ancak şimdi testleri düşürdüler! Herhalde vakaların artmasından kaynaklı testleri düşürdüler.

Şimdi 20 yaş üstüne test yapıyoruz. Bunu da sadece semptom gösteren hastalara yapmamızı istiyorlar. Ertesi gün hasta arıyor. Benim temaslım belirti göstermeye başladı vesaire diye, biz tekrar gitmek zorundayız. Bir gittiğimiz yere birkaç kere gidiyoruz. O yüzden sürekli insan gücüne ihtiyaç var” dedi.

Yücesoy, öte yandan filyasyon çalışmalarına katılan, diğer branşlardan sağlık çalışanlarının olduğunu belirterek, “Bazı hastanelerden görevlendirme yapıldı. Konuyla ilgili uzman olmayan insanlar da bu işin içindeler örneğin fizyoterapistler, anestezi teknisyenleri… Diş hekimleri zaten başından beri sahadalar.

Onlar da geçici süreyle geldikleri için ekibe uyum sağlayana kadar, işi anlayana kadar zaman geçiyor ve çok da verimli olamıyorlar” ifadelerini kullandı..

Kaynak-9 Eylül

blank

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

GÖKÇEK’İN YARGILANMASININ ÖNÜ AÇILDI!…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesinin, görevden alınan AKP'li eski Belediye Başkanı...

BİLİM İNSANLARI, PARALEL EVRENLERDE, ZEKİ YAŞAM BULUNMA OLASILIĞINI HESAPLADI…

KUZEYEGEHABER-İsviçre ve İngiltere’den araştırmacılar, karanlık enerjinin yıldız oluşumu ve...

HALAÇOĞLUNDAN-BAHÇELİ’YE: “ARTIK DEM’EDE, İMRALI’YADA İHTİYAÇ KALMADI…”

KUZEYEGEHABER-Kutlu Parti Genel Başkanı ve eski Kayseri Milletvekili Yusuf...

“YÜZYILIN EN KÖTÜ HÜKÜMETİ!…”

KUZEYEGEHABER-Yılmaz Özdil, Sözcü TV'de İpek Özbey'le Kırmızı Beyaz adlı...

YAŞLILIK SİGORTASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artarken, bu alandaki ihtiyaçlara yönelik...

Başlıklar

GÖKÇEK’İN YARGILANMASININ ÖNÜ AÇILDI!…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesinin, görevden alınan AKP'li eski Belediye Başkanı...

BİLİM İNSANLARI, PARALEL EVRENLERDE, ZEKİ YAŞAM BULUNMA OLASILIĞINI HESAPLADI…

KUZEYEGEHABER-İsviçre ve İngiltere’den araştırmacılar, karanlık enerjinin yıldız oluşumu ve...

HALAÇOĞLUNDAN-BAHÇELİ’YE: “ARTIK DEM’EDE, İMRALI’YADA İHTİYAÇ KALMADI…”

KUZEYEGEHABER-Kutlu Parti Genel Başkanı ve eski Kayseri Milletvekili Yusuf...

“YÜZYILIN EN KÖTÜ HÜKÜMETİ!…”

KUZEYEGEHABER-Yılmaz Özdil, Sözcü TV'de İpek Özbey'le Kırmızı Beyaz adlı...

YAŞLILIK SİGORTASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artarken, bu alandaki ihtiyaçlara yönelik...

ABD, UMMAN DENİZİNDE İRAN İHA’SINI DÜŞÜRDÜ!…

KUZEYEGEHABER-ABD ordusu, Umman Denizi’nde İran’a ait bir insansız hava...

“Karşıyaka Taraftar Derneği ve Çarşı Grubu’ndan Başkan Tugay’a Ziyaret…”

Karşıyaka Stadyumu İçin Kritik Süreç: İhale Aşamasına Geçiliyor Karşıyaka Taraftarlar...

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler