Çar, 4 Şub 2026
5.7 C
İzmir

“OTOYOL İZMİR’E GÜZEL ŞEYLER KAZANDIRACAK..”

KUZEYEGEHABER-İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi kısaltan otoyolun tamamlanmasının ardından, İzmir’deki konut piyasası hareketlendi.

Otoyolun sağladığı ulaşım avantajını fırsat bilen yatırımcılar, özellikle İzmir’in yazlık ilçeleri olan Seferihisar, Çeşme, Urla, Mordoğan gibi bölgelerden konut satın almaya başladı.

İzmir’in gayrimenkul sektörü açısından ivme kazandığını belirten İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Başkanı İsmail Yıldırım, Bu otoyol sayesinde İzmir kısa süre içinde bir cazibe merkezi haline gelecek dedi.

İstanbul-İzmir arasındaki 8 saatlik mesafeyi 3.5 saate düşüren Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin tamamlanmasının ardından İzmir, konut sektöründe değer kazandı. Mesafeyi ve ulaşım süresini kısaltan otoyolun sağladığı avantajı fırsat bilen birçok yatırımcı, İzmir’den konut satın almak için harekete geçti.

Yatırımcılar konut satın almak için trafiğin yoğun olmadığı ve denize yakın olan Seferihisar, Çeşme, Urla, Mordoğan, Foça gibi yazlık ilçeleri tercih ederken, gayrimenkul sektörü İzmir genelinde ivme kazandı. İzmir’de konut fiyatlarının İstanbul’a oranla daha uygun olması, bu bölgeye yatırım yapmayı daha cazip hale getirdi.

İzmir’in gayrimenkul sektörü açısından ivme kazandığını belirten İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Başkanı İsmail Yıldırım, 4 Ağustos tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir-İstanbul otoyolunun açılışını gerçekleştirdi. Bu proje Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden bir tanesidir. Son yıllarda İzmir’in sayfiye bölgelerine İstanbul ve Ankara’dan ciddi bir talep söz konusuydu.

İzmir-İstanbul Otoyolu bu noktada İzmir’i daha fazla cazibe merkezi haline getirdi. Çünkü aradaki mesafe kısaldı. İstanbul’dan birisi çıktığı zaman 3.5 saatte İzmir’de oluyor. Yakıt tasarrufunu da hesaba kattığımızda vatandaşlarımız için çok büyük bir avantaj oldu. Geçmişte de konut alımlarının fazla olduğu yazlık bölgelerde otoyolun açılmasıyla birlikte çok büyük bir yoğunluk yaşanmaya başladı. Önümüzdeki süreçte bu talebin katlanarak artacağını düşünüyorum dedi.

‘İZMİR’DE YARI FİYATINA’

İzmir’deki konut fiyatlarının İstanbul’a oranla daha avantajlı olduğunu belirten Yıldırım, İstanbul’da konut sektörü ciddi bir krizde, çünkü üretilen konut miktarı talep edilenden çok fazla. Fiyatların da aşırı yüksek olduğunu biliyoruz. İstanbul’da alınan yüz metrekare bir konutu İzmir’den yarı fiyatına almak mümkün.

Teknoloji çağındayız ve konut alım satımının teknoloji aracılığıyla da daha kolaylaştığı bir zamandayız. Fiyat karşılaştırması yapan vatandaşlar, İzmir’in daha cazip olduğunu görüyorlar. Önümüzdeki süreçte İstanbul’dan ciddi bir taleple karşılaşılacağını düşünüyorum. Bu talebin İzmir’deki konut fiyatlarını aşırı arttıracağını kısa vadede düşünmüyorum. Hiçbir zaman İzmir’deki konut fiyatları İstanbul’dakileri yakalayamaz diye konuştu.

‘İSTANBULLULAR TRAFİK İSTEMİYOR’

İzmir’deki konut satışlarının arttığını söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Cengizhan Duysak, İzmir konut piyasasında otoyol projesinin öğrenildiği tarihten bu yana artış söz konusu oldu. İzmir’de gayrimenkul sektörü bu otoyolla birlikte ivme kazandı. Halen bu süreç devam ediyor ve artacağını düşünüyoruz. İstanbul’dan gelenler trafik istemiyorlar. Denize ulaşım istiyorlar. Hafta sonu gelip rahatça denize girebilmek istiyorlar.

Bunun için ve yaşamak için en iyi lokasyonlar arasında Mavişehir, Urla, Çeşmealtı, Çeşme, Güzelbahçe gibi bölgeler bulunuyor. Konut fiyatlarının bu daha da artacağını düşünmüyorum, zaten yeterince yükseldi, büyük bir artış beklemiyoruz ama yatırım devam edecek. Konut fiyatları belli bir yere geldi. İstanbul’dan buraya gelmek isteyenler burada iş imkanı olduğu için değil, burada rahat yaşamak için geliyorlar diye konuştu.

‘BU YOL İZMİR’E GÜZEL ŞEYLER KATACAK’

Konut piyasasının hareketlendiğini söyleyen gayrimenkul danışmanlarından Aziz Doğru ise, İzmir’de bu otoyolla birlikte iyi şeyler olacağına inanıyorum. Bu yol İzmir’e güzel şeyler katacak. Henüz bunun faydalarını görmediğimizi düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda konut satışlarında büyük bir artış söz konusu olacak.

Şu anda daha çok yazlık bölgeler olan Çeşme, Alaçatı, Güzelbahçe gibi lokasyonlarda konut satışları yükseldi. İnşallah ilerleyen zamanlarında bu artış İzmir’in merkezi bölgelerine de yansır dedi..

Kaynak-DHA

blank

Bu Haftanın Sıcak Başlıkları

GÖKÇEK’İN YARGILANMASININ ÖNÜ AÇILDI!…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesinin, görevden alınan AKP'li eski Belediye Başkanı...

BİLİM İNSANLARI, PARALEL EVRENLERDE, ZEKİ YAŞAM BULUNMA OLASILIĞINI HESAPLADI…

KUZEYEGEHABER-İsviçre ve İngiltere’den araştırmacılar, karanlık enerjinin yıldız oluşumu ve...

HALAÇOĞLUNDAN-BAHÇELİ’YE: “ARTIK DEM’EDE, İMRALI’YADA İHTİYAÇ KALMADI…”

KUZEYEGEHABER-Kutlu Parti Genel Başkanı ve eski Kayseri Milletvekili Yusuf...

“YÜZYILIN EN KÖTÜ HÜKÜMETİ!…”

KUZEYEGEHABER-Yılmaz Özdil, Sözcü TV'de İpek Özbey'le Kırmızı Beyaz adlı...

YAŞLILIK SİGORTASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artarken, bu alandaki ihtiyaçlara yönelik...

Başlıklar

GÖKÇEK’İN YARGILANMASININ ÖNÜ AÇILDI!…

KUZEYEGEHABER-Ankara Büyükşehir Belediyesinin, görevden alınan AKP'li eski Belediye Başkanı...

BİLİM İNSANLARI, PARALEL EVRENLERDE, ZEKİ YAŞAM BULUNMA OLASILIĞINI HESAPLADI…

KUZEYEGEHABER-İsviçre ve İngiltere’den araştırmacılar, karanlık enerjinin yıldız oluşumu ve...

HALAÇOĞLUNDAN-BAHÇELİ’YE: “ARTIK DEM’EDE, İMRALI’YADA İHTİYAÇ KALMADI…”

KUZEYEGEHABER-Kutlu Parti Genel Başkanı ve eski Kayseri Milletvekili Yusuf...

“YÜZYILIN EN KÖTÜ HÜKÜMETİ!…”

KUZEYEGEHABER-Yılmaz Özdil, Sözcü TV'de İpek Özbey'le Kırmızı Beyaz adlı...

YAŞLILIK SİGORTASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artarken, bu alandaki ihtiyaçlara yönelik...

ABD, UMMAN DENİZİNDE İRAN İHA’SINI DÜŞÜRDÜ!…

KUZEYEGEHABER-ABD ordusu, Umman Denizi’nde İran’a ait bir insansız hava...

“Karşıyaka Taraftar Derneği ve Çarşı Grubu’ndan Başkan Tugay’a Ziyaret…”

Karşıyaka Stadyumu İçin Kritik Süreç: İhale Aşamasına Geçiliyor Karşıyaka Taraftarlar...

Aliağa Helvacı Spor U-18 Takımı İzmir Şampiyonu Oldu…

KUZEYEGEHABER-İzmir U-18 Ligi’nde sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken...

Benzer Haberler

Popüler Kategoriler