Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Büyük Sfenks’in Bugüne Kadar İçine Girilemeyen 2 Gizli Odası Var!…

Büyük Sfenks’in Bugüne Kadar İçine Girilemeyen 2 Gizli Odası Var!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Giza’nın Büyük Sfenksi, devasa yapısı ve esrarengiz tarihiyle dünya çapında bilinen bir anıttır. Ancak yapının altında saklanan sırlar, birçok kişinin merakını cezbetmeye devam ediyor.

Bilim insanları ve arkeologlar, Sfenks’in pençeleri altında bulunan gizli odaların sırrını çözmek için yıllardır çalışıyorlar.

Giza’nın Büyük Sfenksi, dünyanın en büyük tek parça heykelidir ve M.Ö. 2558-2532 yılları arasında inşa edilmiştir.

Sfenks’in gizemi; sadece büyüklüğünden kaynaklı değil, vücut yapısının insan başı ve aslan gövdesinden oluşmasından kaynaklanır. Karışık yapı, Mısır ve Yunan mitolojisindeki sembollerle bağlantılıdır.

Bilim insanları, Sfenks’in pençeleri altında büyük taş bloklar ve terk edilmiş alet takımları bulmuşlardır. Seismograf kullanarak yapılan araştırmalar, Sfenks’in pençeleri altında iki gizli oda olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Peki ama bu odalar neden açılmıyor?…

Gizli odaların, evrenin sırlarını içeren antik parşömenlerle dolu olduğu düşünülmekte. Bazı efsanelere göre odalarda Atlantis’e dair bilgiler bile olabilir. Tabii bunların yalnızca efsane ve teori olduğunu unutmamak gerek. Zaten teorileri test etmek için henüz izin verilmemiş.

Gizemli odaların iki girişi olduğu sanılmaktadır ancak her iki giriş de mühürlü. Umuyoruz ki çok fazla beklememiz gerekmez.

Araştırmalar, odalarda yüksek miktarda karbondioksit ve başka tehlikeli gazların birikebileceğini göstermekte. Tahmin edersiniz ki gazlar, odaların açılmasını daha da riskli hâle getirmekte. Ayrıca Sfenks’in yapısal bütünlüğünü korumak için de odaların açılmaması tercih ediliyor…

Kaynaklar: Vocal, Bright Side

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com