Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ÇİFTE ASTEROİD, DÜNYANIN YAKININDAN GEÇECEK..

ÇİFTE ASTEROİD, DÜNYANIN YAKININDAN GEÇECEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünya’nın yakınından geçen çoğu uzay taşı tek başına yolculuk ediyor ancak 25 Mayıs’ta Dünya’dan uzak bir geçiş yapacak Asteroid 1999 KW4, biraz daha farklı. Nesnenin büyük birincil gövdesinin bir mil genişliğinde olduğu düşünülüyor. Yörüngesine küçük bir “asteroid uydusu” alacak kadar büyük.

Küçük uydunun ise çeyrek mil çapında olduğu söyleniyor. Bu çifte asteroid, Dünya için bir tehdit oluştursaydı ciddi bir sorunla karşı karşıya kalabilirdik ancak neyse ki durum böyle değil.

1999 KW4, öngörülebilir gelecekte bir sorun teşkil etmeyecek gibi görünüyor. Dünya yakınından geçişini 3,2 milyon mil uzaklıktan yapacak. Bu mesafe, Dünya’nın uydusu Ay ile arasındaki mesafeden 13 kat daha fazla.

Mesafe, güvenli olacak seviyede uzak ancak sistemimizdeki bu ve diğer asteroidler hakkında bilgi edinmek isteyen gökbilimciler için bu, ilginç bir fırsat olabilir. Yapılan gözlemler, asteroidin Ryugu gibi diğer asteroidlere benzeyen tuhaf bir elmasvari şekline sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Bu uzay taşlarının şekillerini nasıl aldıkları, bu süreci nelerin etkilediği büyük bir oranda bilinmiyor. Özellikle 1999 KW4’ün çevresindeki uydu da araştırmacılar için ilgi çekici görünüyor. Uzun zaman önce parçalanan daha büyük bir kaya parçası mı yoksa daha büyük bir cismin yerçekimi tarafından çekilen bir asteroid mi olduğu merak konusu.

Bu soruları cevaplamak çok zaman alabilirdi ancak asteroidin bu hafta gerçekleşecek görece yakın ziyareti, bazı yeni teoriler sunmak için astronomlara bir fırsat yaratabilir..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com